Andrew Lambrou: «Το πιο αστείο μήνυμα που έλαβα ήταν να τραγουδήσω για μια ταραντούλα»

O Andrew Lambrou μιλά στο TeenQueen.gr για τη συμμετοχή του στην Eurovision 2023, την Ελληνοκυπριακή του καταγωγή, τον έρωτα και την επιθυμία του να συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 67ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision έχει ξεκινήσει και όλοι οι πιστοί #Εurofans αξιολογούν τα υποψήφια τραγούδια και κάνουν τις προβλέψεις τους. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται αδιάκοπα με τα επιτελεία των εθνικών αποστολών να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να εντυπωσιάσουν και να εξασφαλίσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Ο πολλά υποσχόμενος Andrew Lambrou επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στον μεγάλο μουσικό θεσμό που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Liverpool, ερμηνεύοντας το «Break A Broken Heart» που κυκλοφορεί από την Panik Records και έχει αποσπάσει εξαιρετικά καλές κριτικές. Ο νεαρός καλλιτέχνης θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου και θα διεκδικήσει ένα από τα πολυπόθητα 10 εισιτήρια για τον τελικό της διοργάνωσης.

Amanda Georgiadis Tenfjord: «Από την Ελλάδα μού έχει λείψει η γιαγιά μου, το σουβλάκι και η θάλασσα»

andrew1.jpg

Μπορεί εμείς να τον γνωρίσαμε καλύτερα φέτος ωστόσο ο 24χρονος μετρά αρκετά χρόνια πορείας στον χώρο της μουσικής και διαθέτει το δικό του φανατικό κοινό που τον στηρίζει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι τυχαίο πως ο λογαριασμός του στο TikTok μετρά σήμερα σχεδόν 700 χιλιάδες ακόλουθους.

Γεννήθηκε και μένει στο Σίδνεϊ όμως οι Ελληνοκυπριακές ρίζες του τον έφεραν ξανά κοντά με το νησί της Αφροδίτης. Το πάθος του για τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία με τον ίδιο να φοιτά σε μουσικό σχολείο μαθαίνοντας πιάνο. Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι το τραγούδι ήταν το πεπρωμένο του. Οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει μαθήματα μουσικής και τραγουδιού και όπως όλα δείχνουν είχαν απόλυτο δίκιο.

Ο ταλαντούχος εκπρόσωπος της Κύπρου μιλά στο TeenQueen.gr για τη συμμετοχή του στην Eurovision 2023, τις μουσικές του επιρροές, τον έρωτα και την επιθυμία του να συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα. Κορίτσια, ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για τον Andrew Lambrou!

https://www.instagram.com/p/Cgy27FPJoFS

Συμμετέχεις σε μουσικούς διαγωνισμούς από πολύ μικρός. Ήταν η Eurovision ένα από τα μεγάλα σου όνειρα; Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς την Κύπρο σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό;

Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά εξοικειωμένος με τους μουσικούς διαγωνισμούς, καθώς η πρώτη μου συμμετοχή ήταν σε ηλικία πέντε ετών. Πάντα ονειρευόμουν να βρεθώ μια μέρα στη Eurovision και τώρα που αυτό γίνεται πραγματικότητα μού είναι αρκετά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις σου είπες ότι η εμφάνισή σου στη σκηνή θα είναι επική. Τι να περιμένουμε από εσένα στον δεύτερο ημιτελικό; Πιστεύεις ότι θα πάρεις το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision;

Ελπίζω πως θα καταφέρω να πάρω το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δυνατότητές μου και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό επί σκηνής. Θέλω το act να κάνει υπερήφανη την Κύπρο, την οικογένειά μου αλλά και εμένα.

Ζεις στην Αυστραλία, αλλά οι γονείς σου κατάγονται από την Ελλάδα και την Κύπρο. Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να μετακομίσεις στην Ελλάδα ή στην Κύπρο στο άμεσο μέλλον;

Νιώθω πολύ κοντά στις ρίζες μου και είμαι υπερήφανος Κύπριος. Μην ξεχνάς πως είμαι Ελληνοαυστραλός, οπότε μπορώ εύκολα να φανταστώ τον εαυτό μου να περνάει περισσότερο χρόνο στις δύο αυτές χώρες. Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα ή την Κύπρο αισθάνομαι πολύ οικεία- μου έλεγαν συνέχεια οι γονείς μου ότι θα συμβεί αυτό- παρόλο που είμαι τόσο μακριά από το σπίτι μου στην Αυστραλία.

andrew4.jpg

Δέχεσαι υποστηρικτικά μηνύματα στους λογαριασμούς σου στα social media; Ποιο είναι το πιο fun μήνυμα που έχεις λάβει;

Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα αγάπης και στήριξης για το τραγούδι και ευχαριστώ όλους όσους δείχνουν τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή μας.

Πραγματικά το πιο αστείο μήνυμα που έλαβα ποτέ ήταν όταν μου ζήτησε κάποιος να τραγουδήσω στην κηδεία που θα έκανε για την ταραντούλα του που είχε ως κατοικίδιο (γελάει).

Το τραγούδι σου «Break a Broken Heart» μιλά για σχέσεις που τελειώνουν άδοξα. Έχεις πονέσει ποτέ για την αγάπη και πώς το ξεπέρασες;

Το τραγούδι μου μιλά για τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι είσαι διαλυμένος μέσα σου, αλλά ταυτόχρονα αποφασίζεις να γίνεις πιο δυνατός από ποτέ. Έχω βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Έχω πονέσει για τον έρωτα, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος όλα τα γιατρεύει. Αυτό που βοηθάει εμένα προσωπικά να ξεπεράσω τέτοιες δυσκολίες είναι να βρίσκω να κάνω πράγματα για να μη σκέφτομαι.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και από ποιους εμπνέεσαι; Με ποιον Έλληνα τραγουδιστή/μουσικό θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είναι τόσοι πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω. Αυτοί που με έχουν επηρεάσει και εμπνεύσει περισσότερο είναι ο Bruno Mars, ο The Weeknd, και ο Michael Jackson.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved