Eurovision 2023: Ποιος είναι ο 24χρονος Andrew Lambrou που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι πολύ δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ήδη το δικό του fan club.

Μετά το Ισραήλ, η Κύπρος γίνεται η δεύτερη χώρα που ανακοινώνει τον εκπρόσωπό της για τον διαγωνισμό της Eurovision του 2023. Το ΡΙΚ, η κρατική τηλεόραση της Κύπρου, με επίσημη ανακοίνωση μάς γνωστοποίησε ότι ο Κυπριακής καταγωγής Andrew Lambrou θα εκπροσωπήσει το νησί της Αφροδίτης στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Liverpool.

O νεαρός καλλιτέχνης θα έχει μαζί του στο Liverpool μία πολύ έμπειρη ομάδα από το ΡΙΚ. Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής θα είναι και φέτος η πολύ έμπειρη Εύη Παπαμιχαήλ με βοηθό αποστολής την Αλεξία Μουταφίδου ενώ για ακόμη μία χρονιά Head of Press θα είναι ο Ανδρέας Αναστασίου.

https://www.instagram.com/p/Cjz8QsqJUWw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όσον αφορά το τραγούδι που θα ερμηνεύσει, η ομάδα του αλλά και ο ίδιος βρίσκονται για την ώρα σε προχωρημένες συζητήσεις. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός τραγουδιών αξιολογήθηκε με τον Andrew να ηχογραφεί αυτά τα οποία συμπεριελήφθησαν στην τελική λίστα. Σύντομα αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το τραγούδι όσο και την καλλιτεχνική διεύθυνση επί σκηνής.

Ποιος είναι ο Andrew Lambrou

Ο Αυστραλός Andrew Lambrou με καταγωγή από την Κύπρο, θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον προσεχή Μάιο στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Γεννήθηκε στην Αυστραλία από Κύπριους γονείς και είναι μόλις 24 ετών. Έχει ενεργή παρουσία στα social media και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο TikTok με το προφίλ του να μετρά 680.000 ακόλουθους.

https://www.instagram.com/p/Cgy27FPJoFS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το πάθος του για τη μουσική ξεκίνησε στα 5 του, όπου παρακολούθησε το μουσικό σχολείο AMS στο οποίο και έμαθε να παίζει πιάνο. Αν και μάθαινε να διαβάζει οπτικά, ανακάλυψε ότι η δύναμή του ήταν η ικανότητα να ακούει ένα μουσικό κομμάτι και να το μαθαίνει μόνος μου. Στα 5 του χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση τραγουδώντας το «doh a deer». Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι το τραγούδι ήταν το πεπρωμένο του. Οι ίδιοι οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει μαθήματα μουσικής και τραγουδιού. Παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή τραγουδιού «LaVoce» έχοντας σαν καθηγητή φωνητικής τον Marc Villagra. Μέσα από τις παραστάσεις της σχολής κατάλαβε ότι αυτό ήταν που θέλει να κάνει σε ολόκληρη τη ζωή του.

Eurovision 2023: Ποιες είναι οι υποψήφιες πόλεις για τη διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού

Ζει και εργάζεται στο Σύδνεϋ, ερμηνεύει και γράφει τα δικά του τραγούδια ενώ ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των 5 ετών. Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά talent shows όπως το «X Factor Australia», το America’s Got Talent» και το «The Voice Australia».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λουλούδι»: To νέο τραγούδι του Ιάσονα Μανδηλά μιλάει στην καρδιά κάθε ερωτευμένης

Τα ανερχόμενα αστέρια της μουσικής που πρέπει να βάλεις ASAP στη φθινοπωρινή σου playlist

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved