Xenia Ghali: «Είναι μεγάλη απόφαση να αγαπάς κάποιον ό,τι επιλογές και αν έχει κάνει»

Γράφει η Ανθία Φιλιππή.

Είτε είσαι λάτρης της rock, είτε της pop μουσικής, είτε αγαπάς τις electro dance μελωδίες, είτε τις house παραγωγές, ένα είναι το σίγουρο, πως αγαπάς ό,τι ντύνεται με όμορφες νότες και σε κάνει να ταξιδεύεις. Λοιπόν, ο άνθρωπος που… όποιο κι αν είναι το «είδος» σου, θα σε υπερκαλύψει είναι ένας και ακούει στο όνομα Xenia Ghali.

Ένα κορίτσι που γοητεύτηκε από το μαγικό κόσμο των βινυλίων, και αγάπησε τα πολύχρωμα κουμπιά της… κονσόλας! Έχει καταφέρει, όχι μόνο να αγγίξει το ευρύ κοινό με τις μουσικές παραγωγές της και να συνδυάσει με τρομερή μαεστρία διάφορες μουσικές κουλτούρες, αλλά έχει διακριθεί στο είδος της.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο εξωτερικό ωστόσο το όνομά της ακούγεται στην Ελλάδα μιας και τα κομμάτια της είναι παγκοσμίως γνωστά. Ένα από τα πιο πρόσφατα τραγούδια της είναι το «Love Me Still» το οποίο συγκεντρώνει και χιλιάδες views στο YouTube. Αλήθεια εσύ το έχεις ακούσει;



Η Xenia Ghali μιλά στο Teen Queen και την Ανθία Φιλιππή και ήρθε η στιγμή να τη γνωρίσεις καλύτερα. Ποια είναι πίσω από τις κάμερες η Ξένια, τι έζησε στο εξωτερικό, πώς έχει επηρεάσει την τέχνη της η καραντίνα και τι νέο ετοιμάζει;

xeniaghalli 4

1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα.
Είμαι η Xenia Ghali και είμαι παραγωγός και dj. Γεννήθηκα έναν Αύγουστο (μην με ρωτήσεις πότε) και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω κάνει το πάθος μου επάγγελμα. Γεννήθηκα στη Γαλλία και σπούδασα στην Αγγλία και την Αμερική όπου και έμεινα για τα επόμενα χρόνια.

2. Οι σπουδές σου στο Λονδίνο ήταν στο κλασικό πιάνο. Πότε και πώς ανακάλυψες την αγάπη σου για την electro- dance και house μουσική;
Μέσα στα ακούσματα μου ήταν και η dance, house μουσική πριν ακόμα ξεκινήσω τις σπουδές μου. Στην Αγγλία ως φοιτήτρια η αγάπη μου μεγάλωσε ώστε να ξεκινήσω να παίζω ερασιτεχνικά σε πάρτι φίλων, σε πάρτι του πανεπιστημίου μου αλλά και σε μικρά μαγαζιά. Έτσι ξεκίνησε ο «έρωτας» αυτός όπως θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

3. Πώς ήταν η ζωή στο εξωτερικό; Συνέβαλε πιστεύεις στον μουσικό προσανατολισμό σου;
Εννοείται! Το να ζεις, να σπουδάσεις ή να γεννηθείς σε μια άλλη χώρα δημιουργεί από μόνο του σαν γεγονός ερεθίσματα. Όταν πήγα στην Αγγλία για τις σπουδές μου ανακάλυψα σε βάθος νέα είδη μουσικής που τελικά με κατέκτησαν. Στην Αμερική όπου και έζησα τα επόμενα χρόνια, επέλεγα να πηγαίνω από τα μεγαλύτερα μαγαζιά μέχρι το πιο μικρό και άγνωστο. Μου άρεσε να ακούω εξαιρετικούς καλλιτέχνες που τύχαινε να μην είναι γνωστοί αλλά έχουν κάτι να σου δώσουν. Όλα αυτά συνέβαλλαν σίγουρα στον μουσικό μου προσανατολισμό.

4. Ξεκίνησες να παίζεις μουσική σε πάρτι φίλων στο πανεπιστήμιο, με πικάπ και δίσκους βινυλίων. Πώς σου φαίνεται τώρα, που εν έτη 2021 όλα έχουν ψηφιοποιηθεί; Έχει κατά κάποιο τρόπο χαθεί η μαγεία;
Πολύ όμορφη και εύστοχη ερώτηση. Όντως ξεκίνησα τα πρώτα μου δειλά βήματα στο κομμάτι του djing παίζοντας με βινύλια, κάτι που είδα και θαύμασα από πολύ μεγάλα ονόματα. Πλέων δύσκολα θα δεις κάποιος να παίζει με βινύλια. Το προσπαθώ πολύ και αν έχω την δυνατότητα μέχρι και σήμερα θα επιλέξω να παίξω με αυτά. Σχετικά με την μαγεία γενικά πιστεύω πως δεν έχει χαθεί γιατί όπως παίζεις με τα βινύλια έτσι είναι και στα decks, πάθος και αγάπη χρειάζεται.

5. Τι θυμάσαι έντονα από τα πρώτα σου βήματα στη μουσική βιομηχανία;
Αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχάσω είναι το πρώτο μου μεγάλο live στο Ministry of Sound στο Λονδίνο. Το άγχος μου ήταν τόσο μεγάλο που για δύο εβδομάδες πριν το live έκανα έξι ώρες την ημέρα πρόβα. Ακριβώς μετά έρχεται η ευκαιρία που είχα να υπογράψω στην δισκογραφική του Pitbull όπου και έκανα τα πρώτα μου δισκογραφικά βήματα.

xenia gkali 1



6. Τυχαία, ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Wyclef Jean σε άκουσε καθώς ηχογραφούσες στο στούντιο. Έτσι προέκυψε και η μεγάλη σας συνεργασία για το «Get Dirty». Πώς ένιωσες τότε και τι σου έχει μείνει από αυτή τη συνεργασία;
Αυτό που περιγράφεις ήταν μια «σουρεάλ» στιγμή. Ήμουν μια μέρα στο στούντιο όπου και έγραφα δική μου μουσική και μπαίνει στο στούντιο ο Wyclef Jean που θα έκανε αμέσως μετά την δική του ηχογράφηση. Άκουσε την μουσική που έγραφα και μπήκε μέσα, πήρε στο μικρόφωνο και έβγαλε εκείνη τη στιγμή στίχους πάνω στην μουσική που άκουγε. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν η εμπιστοσύνη που μου έδειξε και που μου έδωσε την άδεια να κρατήσω το ηχητικό και αργότερα να το κάνουμε τραγούδι. Η τιμή είναι μεγάλη.

7. Νίκη στο διαγωνισμό «iStandard Producer Showcase» της Αμερικής, κατατάξεις σε υψηλές θέσεις του Billboard, όπως το κομμάτι «Under these lights» και λαμπερές εμφανίσεις. Τι θα ξεχώριζες στην μέχρι τώρα καριέρα σου;
Όλα αυτά είναι μοναδικές στιγμές, αν κάτι πρέπει όμως να ξεχωρίσω είναι οι δύο πρωτιές μου στο Billboard chart και η συνεργασία μου με τον Pitbull στο τραγούδι που έχω γράψει και έχω κάνει παραγωγή το «Get Ready» που έχει πει μαζί με τον Blake Shelton και συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο άλμπουμ του Pitbull. Το τραγούδι αυτό επέλεξε να το τραγουδήσει στην εμφάνισή του στο Super Bowl 2020 μαζί με τον John Travolta.



8. Το πιο πρόσφατο track σου-και αγαπημένο μου- είναι το «Love Me Still». Ποια ήταν η έμπνευσή σου;
Η πραγματική αγάπη. Είναι μεγάλη απόφαση να αγαπάς κάποιον ό,τι επιλογές και αν έχει κάνει στην ζωή του. Είτε είναι φίλος, σύντροφος, ακόμα και συνεργάτης. Ο λόγος που το έγραψα είναι ακριβώς αυτό που λέει και ένας στίχος του «Θα με αγαπούσες ακόμα και αν ήξερες τα πράγματα που κάνω?». Πάνω εκεί στηρίχτηκε και η ιστορία που ξεδιπλώνεται και το βίντεο κλιπ, στο οποίο έχω την χαρά να συμμετέχουν δύο αγαπημένοι ηθοποιοί ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Δημήτρης Παπαδάκης. Δεν θα σου πω όμως περισσότερα θα σε αφήσω με την αγωνία να πας να το δεις.

9. Θα ξεχώριζες κάποιο κομμάτι σου; Αν ναι, ποιο είναι αυτό και γιατί;
Δύσκολο, κατά καιρούς έχω προσπαθήσει όταν μου κάνουν αυτήν την ερώτηση να απαντήσω ακόμα και στον ίδιο μου τον εαυτό. Όμως καταλήγω πάντα ότι όπως μια μητέρα δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα από τα παιδιά της έτσι και ο δημιουργός. Όλα τους έχουν ένα κομμάτι μου.

xeniaghalli 3



10. Τελικά ποια είναι η Ξένια Γκάλη, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας;
Κάτι μεταξύ παιδιού και… ενήλικα. Αγαπάω την ζωή και προσπαθώ να ζώ την κάθε στιγμή ξεχωριστά και με χιούμορ. Η Ξένια σίγουρα εκτιμά τις ανθρώπινες σχέσεις. Μου αρέσει να είμαι δίκαιη και να έχω ενσυναίσθηση ακόμα και σε καταστάσεις που ίσως δεν γνωρίζω καλά. Για τους φίλους ξέρουν πως είμαι ο «κλόουν» της παρέας αφού πάντα θα κάνω κάτι για να τους φτιάξω το κέφι.

11. Πώς σε… βρίσκει η καραντίνα; Σε έχει βοηθήσει να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις;
Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση της πρώτης καραντίνας με αυτήν που ζούμε τώρα είναι διαφορετική. Στην πρώτη, με είχε κατακλείσει και εμένα ο φόβος προς το άγνωστο «και τώρα τι κάνουμε?». Κάτι που προσπάθησα να μετατρέψω σε τροφή για δημιουργία. Χρησιμοποίησα όποια αρνητική σκέψη και την μετέτρεψα σε μουσική. Άλλωστε η μουσική δεν τα κάνει όλα καλύτερα?

xeniaghalli 1



12. Τι σου έχει λείψει περισσότερο από την… «κανονική» ζωή προ κορονοϊού; Τι θα κάνεις μόλις λήξει το lockdown;
Να πάω για φαγητό με μια μεγάλη παρέα, να βγω για ένα ποτό, να γυρίσω στο σπίτι και λίγο μετά τις εννιά το βράδυ. Να κάνω ότι κάναμε όλοι. Δεν θα στο κρύψω αλλά και να κάνω live, να έρθω σε επαφή με το κοινό και να αλληλεπιδράσουμε πάνω από τα decks. Αυτά και άλλα πολλά!

13. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος που θέλεις να κατακτήσεις;
Πέρα από την μουσική που θα ήθελα να συνεχίζω να γράφω και να παίζω είναι να εξελιχθώ και σε άλλους τομείς, ίσως και πιο μακριά από την μουσική. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορείς να οδηγηθείς στο μέλλον.

14. Ετοιμάζεις κάτι νέο αυτή την περίοδο;
Εννοείται! Είμαι τυχερή γιατί έχω το δικό μου στούντιο στο σπίτι μου οπότε αρκετά συχνά μπαίνω μέσα και κάνω γύρω γύρω από τις νότες. Οπότε πιστεύω ότι στο μέλλον θα δείτε όμορφα πραγματάκια.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved