Γιατί και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Πώς θα το κάνεις εύκολα και σωστά.

Μια από τις επιφάνειες που αγγίζουμε πιο πολύ σε καθημερινή βάση δεν είναι άλλη από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να το χρησιμοποιούμε με βρώμικα χέρια ή την ώρα που τρώμε με αποτέλεσμα να συσσωρεύει σκόνη, βρωμιές, λιπαρότητα και ψίχουλα.

Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου δύο φορές το μήνα (ή και συχνότερα) είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να απομακρύνεις όλα τα μικρόβια-βακτήρια τα οποία έχουν συγκεντρωθεί εκεί και θα μεταφερθούν στα χέρια σου. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα πληκτρολόγια είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο πλανήτη.

Αν δεν έχεις το χρόνο να το καθαρίσεις επιμελώς, φρόντισε να μην ακουμπάς με τα χέρια σου μάτια, μύτη και στόμα ή να καθαρίζεις τοπικά το πληκτρολόγιο με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

Πως θα καθαρίσεις σωστά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου.

Θα χρειαστείς: Οινόπνευμα
Μπατονέτες
Οδοντογλυφίδες
Μια καθαρή πετσέτα από μικροΐνες

Στο παρακάτω video μπορείς να δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πώς θα το κάνεις: Αποσύνδεσε το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή σου και σιγουρέψου πως είναι κλειστό. Γύρισέ το ανάποδα και τίναξέ το καλά έτσι ώστε να πέσουν τυχόν ψίχουλα και σκόνες.

Πάρε μια μπατονέτα και εμπότισέ την με ελάχιστο οινόπνευμα. Άρχισε να καθαρίζεις επιμελώς γύρω από τα πλήκτρα. Κάθε φορά που η μπατονέτα σου λερώνεται, χρησιμοποίησε μια καινούρια. Λογικά θα χρειαστείς περισσότερες από μία μπατονέτες για να καθαρίσεις ολόκληρο το πληκτρολόγιο.

Για να απομακρύνεις ψίχουλα ή τρίχες μπορεί να χρειαστείς μια οδοντογλυφίδα. Ρίξε ελάχιστο οινόπνευμα σε ένα πανί ή μία πετσέτα από μικροΐνες και καθάρισε με αυτό τα πλήκτρα και τις γύρω περιοχές. Πάρε ένα στεγνό πανάκι για να σκουπίσεις και να γυαλίσεις το πληκτρολόγιο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved