Πώς επιδρούν τα 11 λεπτά καθημερινής άσκησης στον οργανισμό σου;

Γίνε πιο fit από ποτέ και βελτίωσε την υγεία σου, αφιερώνοντας λίγα μόνο λεπτά στην εκγύμναση του σώματός σου!

Η σκέψη του «όλα ή τίποτα» είναι μια πολύ συνηθισμένη παγίδα, στην οποία έχουμε πέσει οι περισσότεροι, θεωρώντας πως για να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, χρειάζεται να περάσουμε ώρες ολόκληρες στο γυμναστήριο, ώστε να δούμε ταχύτερα αποτελέσματα στη ζυγαριά και το σώμα μας. Μέγα λάθος! Στην πραγματικότητα αρκούν, περίπου, 10 λεπτά άσκησης την ημέρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, για να βελτιωθεί σημαντική η υγεία και η διάθεσή σου.

Κι όμως! Μόλις 11 λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να δεις αποτελέσματα

Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφή και εντάσσοντας την γυμναστική στην καθημερινότητά τους, οι αθλούμενοι που συμμετείχαν στην έρευνα, μείωσαν κατά 31% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, επικίνδυνων καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου. «Έστω και ελάχιστη, λοιπόν, σωματική δραστηριότητα είναι, σαφέστατα, καλύτερη από το να μην κάνεις τίποτα» δήλωσε ο Soren Brage, PhD., επικεφαλής της ομάδας επιδημιολογίας και φυσικής δραστηριότητας στη Μονάδα Επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, σε σχετικό δελτίο τύπου.

Γενικότερα, η γυμναστική ωφελεί τόσο τον οργανισμό, όσο και την ψυχολογία σου, καθώς συνδέεται με μειωμένα επίπεδα άγχους, στρες και κατάθλιψης, αυξάνοντας κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου. Τι μένει, λοιπόν, να κάνεις; Να σηκωθείς από τον καναπέ, να βγεις στην γειτονιά σου για ένα 10λεπτο περπάτημα ή τρέξιμο και ύστερα να συνεχίσεις με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Παρόλα αυτά, μπορείς να ακολουθήσεις και σχετικά βιντεάκια στο YouTube με ολιγόλεπτες προπονήσεις για όλο το σώμα, αλλά και να ερευνήσεις ποια άλλη σωματική δραστηριότητα ταιριάζει σε εσένα και τις ανάγκες σου.

20 αλήθειες που θα ήθελα να ξέρω στα 18 μου

Εμείς για να σε βοηθήσουμε, σου παραθέτουμε παρακάτω ένα μικρό video, που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να πραγματοποιήσεις εύκολα και γρήγορα το σημερινό σου workout!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved