Μαθητές από τον Βύρωνα εκτόξευσαν δορυφόρο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους στέλνει στην ΕSA

Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα εκτόξευσαν δορυφόρο στο μέγεθος κουτιού αναψυκτικού και θα πάρουν μέρος σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Η ομάδα των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα, με το όνομα «V-Space» δημιούργησαν έναν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο CanSat, στο μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος είναι πολλαπλών χρήσεων. Μπορεί για παράδειγμα, να αναγνωρίσει πυρκαγιές ή να χρησιμοποιηθεί σε ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καθώς δεν αποθηκεύει δεδομένα απλά τα αναμεταδίδει.

https://www.instagram.com/p/CragVgFNjW8

Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε με ειδικό πύραυλο στην Κωπαΐδα στο ύψος ενός χιλιομέτρου με επιτυχία ενώ θεωρείται ότι το όλο εγχείρημα των μαθητών της Α' και Β' Λυκείου είναι αρκετά μεγάλου βαθμού δυσκολίας.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και οι μαθητές δημιούργησαν τους κώδικες που χρησιμοποίησαν εξαρχής μόνοι τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν προηγούμενη τεχνογνωσία.

Τα έξοδα για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτήθηκε καλύφθηκαν από το Δήμο Βύρωνα αρχικά αλλά παρότι η ομάδα του Λυκείου του Βύρωνα έλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγώνιο CanSat in Greece 2023, τα πράγματα φαίνονταν δυσοίωνα αφού δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι ώστε η ομάδα «V-Space» να μας εκπροσωπήσει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται φέτος στην Γρανάδα από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Οι μαθητές βρέθηκαν σε απόγνωση στέλνοντας μήνυμα για οικονομική ενίσχυση ακόμα και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο τελικά τη λύση έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που θα καλύψει όλα τα έξοδα των μαθητών για να μας εκπροσωπήσουν στον διαγωνισμό που θα γίνει στις 26-30 Ιουνίου 2023.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved