Πώς θα διατηρείς σαν καινούρια τα ρούχα και τα αξεσουάρ όσα χρόνια κι αν περάσουν

Θες το καλσόν σου να μη σκίζεται τόσο εύκολα; Ένα βράδυ στο ψυγείο μπορεί να κάνει θαύματα!

Τα ρούχα γεμίζουν την γκαρνταρόμπα μας και μας επιτρέπουν να κάνουμε παιχνίδι για να δημιουργήσουμε την απόλυτη εμφάνιση, η κάθε μια βασιζόμενη στο δικό της στυλ! Είναι ο «θησαυρός» μας και για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να θυμόμαστε ότι για να αποκτήσουμε όλα τα items που μετράμε τώρα στην ντουλάπα μας, έχουμε ξοδέψει χρήματα και πρέπει να τα φροντίσουμε.

Είναι γνωστό σε όλες μας ότι τα ρούχα μπορούν να φθαρούν και αυτό δεν είναι σίγουρα κάτι ευχάριστο στο άκουσμά του, ειδικά για τα αγαπημένα μας κομμάτια! Είτε είναι λίγο πιο οικονομικά, είτε ακριβά πάντα μας λυπεί όταν βλέπουμε σταδιακά ένα ρούχο να χάνει την αρχική του αξία, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση μας τσούζει λίγο περισσότερο. Μην τα παρατάς χωρίς να ξέρεις, αν αναρωτιέσαι ναι μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό!

Plazacore style: Το fashion trend που θα σε κάνει να βγάλεις την girly πλευρά σου προς τα έξω

Μπορείς να σώσεις τα ρούχα σου, να τα κάνεις να διαρκέσουν περισσότερο και να μη φθείρονται με την πάροδο του χρόνου ακολουθώντας αυτά τα 6 tips που βρήκα για σένα. Η αγαπημένη σου μπλούζα δε θα χαλάσει και σε αυτό θα τη βοηθήσεις και εσύ!

Να είσαι προσεκτική με τις οδηγίες πλυσίματος

Ορισμένα ρούχα πρέπει να καθαρίζονται αυστηρά μόνο σε στεγνό καθάρισμα. Όσο εύκολο κι αν είναι να τα πετάξεις στο πλυντήριο, trust me! Το αγαπημένο σου, εξαιρετικά μαλακό πουλόβερ θα αλλοιωθεί πιο γρήγορα αν δε δώσεις σημασία στις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα.

https://www.instagram.com/p/CWL5g0vL_sc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όχι μόνο οι οδηγίες πλύσης θα επιτρέψουν στα ρούχα σου να διαρκέσουν πολύ περισσότερο, αλλά η εφαρμογή αυτών των οδηγιών δημιουργεί μια καλή συνήθεια μακροπρόθεσμα για την καλή συντήρηση όλων των αγαπημένων σου items. Είναι σαν να φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά για τα ρούχα σου.

Πλύσιμο στο χέρι

Προορισμένο να απομακρύνει τη συσσώρευση από βρωμιά, απορρυπαντικά ρούχων ή μαλακτικά, το πλύσιμο στο χέρι είναι μια μέθοδος καθαρισμού των ρούχων σου και απαλλαγής από τη βρωμιά που είναι πιο δυσδιάκριτη. Ορισμένα items πιο ευαίσθητων υφασμάτων πρέπει να πλένονται στο χέρι, όπως τα μάλλινα ρούχα.

https://www.instagram.com/reel/ChzS_apIK3L/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κλείσε τα φερμουάρ των ρούχων πριν τα πλύνεις

Μικρές φθορές και μικροσκοπικά σκισίματα συνήθως ξεκινούν μέσα στο πλυντήριο. Ο ένοχος; Τα φερμουάρ. Μην ξεχνάς λοιπόν να κλείνεις όλα τα φερμουάρ πριν τα βάλεις στο πλυντήριο (τζιν, σακάκια, φορέματα). Με αυτή την κίνηση θα διασφαλίσεις ότι κανένα item δε θα φθαρεί μέσα… στο πλυντήριο.

Γέμισε τα παπούτσια και τις τσάντες σου

Διατήρησε τα αξεσουάρ γεμίζοντάς τα με παλιές εφημερίδες που δεν ξέρεις τι να τις κάνεις.

Ξεχώρισε τα ρούχα πριν το πλυντήριο

Αν και είναι πιο εύκολο, απόφυγε να ρίξεις όλα τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο χωρίς να τα ξεχωρίσεις. Εκτός από τον διαχωρισμό, το πλύσιμο σε κρύο νερό, ο διαχωρισμός των λευκών ειδών και το γύρισμα των πουκάμισων με στάμπες και άλλα υφάσματα (όπως το τζιν) είναι μια έξυπνη κίνηση (και εύκολη) για να αποφύγεις τη φθορά των ρούχων.



Πάγωσε τα καλσόν σου και θα με θυμηθείς

Ναι, καλά διάβασες. Δε θα χρειάζεται να αγοράζεις καινούργιο καλσόν, κάθε φορά που θα το χρειάζεσαι επειδή ξανασκίστηκε την προηγούμενη φορά, αν το παγώσεις στο ψυγείο. Να τι πρέπει να κάνεις: Βάλε ένα καινούργιο καλσόν κάτω από το νερό και στύψε το καλά.

Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το σε μια πλαστική σακούλα και άφησέ το να παγώσει όλη τη νύχτα. Αφού ήρθε η μέρα για να το βάλεις, άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου φυσικά πριν το φορέσεις και voila! Θα είναι πιο ανθεκτικό από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY: 2 τρόποι να ξεβάψεις το σκούρο jean και να το κάνεις καινούριο

Οδηγός αγοράς: 5 βραδινές τσάντες για τις πιο κομψές και εντυπωσιακές εμφανίσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved