5 συμβουλές για αποτρίχωση που κάθε κορίτσι πρέπει να γνωρίζει

Αν η αποτρίχωση ήταν μέχρι σήμερα οδυνηρή διαδικασία για εσένα, αυτά τα tips θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Είτε κλείσεις ραντεβού σε ένα σαλόνι ομορφιάς είτε πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, η αποτρίχωση είναι πάντα μια τρομακτική διαδικασία που σε αγχώνει. Το ζεστό κερί μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσει στο δέρμα σου και να σου προκαλέσει αφόρητο πόνο αλλά και η διαδικασία μετά την αποτρίχωση θέλει ιδιαίτερη γνώση και προσοχή.

Ωστόσο, με αυτές τις εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές θα διαπιστώσεις ότι η επόμενη συνεδρία αποτρίχωσής σου δεν θα είναι και τόσο επίπονη. Αν πρόκειται να κάνεις μόνη σου αποτρίχωση για πρώτη φορά ή ακόμα και αν είσαι έμπειρη αλλά η αποτρίχωση εξακολουθεί να είναι εφιάλτης, ρίξε μια ματιά στις πέντε συμβουλές που ακολουθούν και καλή αποτρίχωση!

1) Προετοίμασε το δέρμα σου

wax5

Για μια ομαλή και γρήγορη συνεδρία με κερί είναι σημαντικό να προετοιμάσεις το δέρμα σου εκ των προτέρων. Πλύνε την περιοχή και στέγνωσε με μια πετσέτα. Βάλε κάποια πούδρα που θα απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα και θα βοηθήσει. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι τρίχες θα βγαίνουν με μια απότομη κίνηση.

2) Το μήκος της τρίχας μετράει

wacx2

Θυμήσου το χρυσό κανόνα της αποτρίχωσης: οι τρίχες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3-5 εκατοστά έτσι ώστε το κερί να μπορεί να τις πιάσει καλά. Περίμενε τέσσερις με έξι εβδομάδες για την επόμενη αποτρίχωση.

3) Διάλεξε το σωστό κερί

wax3

Το πιο σκληρό κερί χρησιμοποιείται για μικρότερες περιοχές όπως οι μασχάλες, η γραμμή του μπικίνι και το πρόσωπο, ενώ το μαλακό κερί χρησιμοποιείται για ευρύτερες περιοχές όπως τα χέρια, τα πόδια και η πλάτη.

4) Ενυδάτωσε το δέρμα μετά την αποτρίχωση

skincream

Το κερί μπορεί να αφήσει το δέρμα σου εξαιρετικά ξηρό και ερεθισμένο. Καθάρισε το κερί με ένα υγρό πανί και ενυδάτωσε το δέρμα σου με μια καταπραϋντική λοσιόν σώματος.

5) Μην ξεχνάς την απολέπιση

scrub

Για να κρατήσεις το δέρμα σου καλά ενυδατωμένο και να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα, κάνε απολέπιση με ένα scrub τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή φωτογραφιών: instagram.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved