«Ανοίγουν» κι εσένα τα χέρια σου από το κρύο; Ο τρόπος για να το αλλάξεις μια και καλή

Επιτέλους, η λύση στο πρόβλημα

Πόσο εκνευριστικό είναι, επιτέλους, όταν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και γενικά όταν έχει κρύο, τα χέρια σου ανοίγουν, ξεφλουδίζουν ή ακόμη και ματώνουν και, παρά το ότι βάζεις συνέχεια μία κρέμα, αυτά συνεχίζουν στην ίδια λογική; Κάποια στιγμή είναι λογικό η απελπισία να φτάσει στο κόκκινο γιατί, από τη μία, έχεις μία ενοχλητική κατάσταση και, από την άλλη, αν και προσπαθείς να την καταπολεμήσεις, δε φαίνεται να γίνεται τίποτα.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτό το φαινόμενο ανήκει στα προβλήματα που δεν απαιτούν μόνο ένα πράγμα από εσένα αλλά τον πειραματισμό με διάφορα για να δεις τι θα πετύχει.

  • Το πρώτο που πρέπει να σου πούμε σε αυτό το σημείο είναι ότι δεν πρέπει να αφήσεις τα χέρια σου να φτάσουν σε πολύ κακή κατάσταση για να αρχίσεις τη θεραπεία. Με την πρώτη ξηρότητα που θα δεις, όσο αμελητέα κι αν πιστεύεις ότι είναι, τοποθέτησε ενυδατική κρέμα. Όσο πιο νωρίς το προλάβεις, τόσο το καλύτερο.
  • Βάζε ενυδατική κρέμα τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα και ειδικά αφού έχεις πλύνει τα χέρια σου, ενώ προσπάθησε να μην το παρακάνεις με το σαπούνισμα.
  • Για σαπούνι χεριών, καλό θα ήταν να επιλέξεις αυτά που προορίζονται για ευαίσθητο δέρμα, ακόμη καλύτερα αυτά που έχουν καταπραϋντικές ουσίες, όπως χαμομήλι και αλόη.
  • Προσπάθησε να αποφύγεις καθαριστικά με μεγάλη συγκέντρωση οινοπνεύματος, ώστε να μην ερεθιστεί περισσότερο το δέρμα σου.
  • Πριν κοιμηθείς το βράδυ, άπλωσε γενναία ποσότητα ενυδατικής ή ελαίου στην περιοχή που το χρειάζεται, για να δράσει τις ώρες που κοιμάσαι.
  • Όταν έχει πολύ κρύο έξω, βάλε γάντια, τόσο για να προλάβεις τον ερεθισμό των χεριών, όσο και για να τον περιορίσεις, αφού έχει δημιουργηθεί.

Διάβασε επίσης: Τι θα σου συμβεί αν βγεις στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά;



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved