Back to school: Πώς θα θέσεις νέους στόχους και θα μπεις ξανά σε πρόγραμμα

Η επιστροφή στο σχολείο είναι γεγονός γι' αυτό αξίζει να ορίσεις τους νέους σου στόχους για αυτή τη χρονιά.

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η αλήθεια είναι πως η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές, δεν είναι η πιο εύκολη (ή ευχάριστη) υπόθεση. Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς θα ήθελαν λίγη ακόμη ηλιοθεραπεία, ανέμελες βόλτες στο νησί και μπάνια στα καταγάλανα νερά.

Τα καλά νέα είναι πως ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του πλανήτη και μεταξύ μας, όλες ξέρουμε πως στην Ελλάδα λέμε επίσημα «Καλό χειμώνα» τον Οκτώβριο.

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία γι' αυτό αντί να τα «βάφεις μαύρα», φρόντισε να σκεφτείς όλα θέλεις να επιτύχεις τους επόμενους μήνες. Θέσε νέους στόχους, κατέγραψε τυχόν αδυναμίες ή επιθυμίες και οπλίσου με αισιοδοξία για την καινούρια σχολική χρονιά.

Πώς θα θέσεις νέους στόχους για την καινούρια σχολική χρονιά

1) Σκέψου τι ακριβώς θες

Γράψε σε ένα τετράδιο όλα όσα θέλεις να επιτύχεις αυτή τη χρονιά και προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη γίνεται.

Π.χ Θέλω να διαβάσω 12 βιβλία σε έξι μήνες.

2) Θέσε dead lines

Είναι πολύ σημαντικό να ορίσεις προθεσμίες για την επίτευξη των στόχων σου έτσι ώστε να ξέρεις πόσο καιρό έχεις για την προσπάθειά σου. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά της επιτυχίας.

Πώς να αισθανθείς άνετα στο bikini σου το φετινό καλοκαίρι

3) Επένδυσε στον ελεύθερό σου χρόνο

Οκ καλό το διάβασμα και το φροντιστήριο όμως δεν είναι το παν σε αυτή τη ζωή. Βρες ένα νέο χόμπι που θα σε αποφορτίζει και θα σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι καλύτερη καθημερινά.

4) Επιβράβευσε τις νίκες σου

Κάθε φορά που πετυχαίνεις ένα νέο στόχο επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα δώρο, μια χαλαρωτική δραστηριότητα ή έξοδο με αγαπημένα πρόσωπα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved