Πανελλήνιες 2024: Πώς θα δεις τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για να λήξει η αγωνία όλων των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σήμερα στις 13.00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες του κάθε μαθητή ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις επιδόσεις του στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Πανελλήνιες 2024: Πώς μπορούν να δουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων θα αναρτηθούν στα λύκεια, σε καταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων, ενώ παράλληλα οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση στο results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved