Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να επιλέξεις να φας πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Διάβασε στην παρακάτω λίστα ποιες είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τον εγκέφαλό και τη μνήμη σου σε εγρήγορση.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία! Θέλοντας να βοηθούμε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, θεωρούμε σημαντικό να σου υπενθυμίσουμε πόσο σημαντική είναι η διατροφή σου αυτές τις ημέρες.

Ξέρω, μπορεί το στομάχι σου να έχει δεθεί κόμπος και να μην έχεις ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό, ωστόσο, δεν πρέπει να το αμελείς καθόλου, αφού μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου σου.

Από δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους μέχρι ντομάτες και φασκόμηλο, βεβαιώσου ότι επιλέγεις τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Κατά την προετοιμασία για τη μεγάλη μέρα, δοκίμασε μερικές διαφορετικές τροφές, ώστε να ξέρεις ποιες σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα.

Διάβασε στην παρακάτω λίστα ποιες είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τον εγκέφαλό και τη μνήμη σου σε εγρήγορση:

Μαύρη σοκολάτα - Χάρη στην ικανότητά της να βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας (70% στερεά κακάο) εντός 2 ωρών από τις εξετάσεις σου μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη και τη διάθεση.

chocolate-1711513_1280.jpg

Αυγά - Μία από τις καλύτερες διατροφικές πηγές χολίνης. Αυτή η θρεπτική ουσία που συζητιέται ελάχιστα είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών και για τη λειτουργία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης.

easter-eggs-6035549_1280.jpg

Αβοκάντο - Πλούσιο σε υγιεινά, μονοακόρεστα λιπαρά, το αβοκάντο είναι μια άλλη χρήσιμη τροφή για την βελτίωση της ροής του αίματος. Αυτό οξυγονώνει τον εγκέφαλο βοηθώντας τον να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε προστατευτικές φυτικές ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν την εγκεφαλική λειτουργία.

avocado-2115922_1280.jpg

Βρώμη - Παρέχοντας μια σταθερή πηγή ενέργειας που σε βοηθά να τροφοδοτείς με ενέργεια αυτές τις πολύωρες συνεδρίες και θα διατηρήσει την εστίαση και τη συγκέντρωσή σου σε εγρήγορση την ίδια την ημέρα.

cereal-617686_1280.jpg

Λιπαρά ψάρια - Μελέτες δείχνουν ότι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί, μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία και την ευελιξία του εγκεφάλου και να βοηθήσουν στη διατήρηση της προσοχής σου. Δεν είσαι λάτρης των ψαριών; Δοκίμασε σπόρους chia ή λιναρόσπορο.

food-712665_1280.jpg

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved