Lip care: Tips για σωστή περιποίηση και 5 προϊόντα χειλιών για το νεσεσέρ σου

Πρόσθεσε το lip care στη ζωή σου για να έχεις απαλά και ενυδατωμένα χείλη κάθε μέρα!

Το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να περνάς χρόνο μαζί του και να τον φροντίζεις. Μέσα σε αυτό ναι, έρχεται και το κομμάτι της περιποίησης. Είναι υπέροχο όταν αφιερώνεις χρόνο σε εσένα (και μόνο σε εσένα) και χαρίζεις στον εαυτό σου την απόλυτη εμπειρία spa at home. Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να αποβάλεις το στρες και να χαλαρώσεις.

Μια καλή, αναζωογονητική περιποίηση λοιπόν εμπεριέχει τα εξής: Ένα χαλαρωτικό μπάνιο με έλαια, skincare, περιποίηση σώματος και μαλλιών. Νομίζεις ότι αυτά ήταν όλα; Σαν κάτι να ξεχνάς! Την περιποίηση των χειλιών. Ναι, είναι ένα βήμα που πιθανώς παραλείπεις και αυτό γιατί ίσως δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να φροντίσεις τα χείλη σου, αλλά σήμερα αυτό θα σταματήσει. Θα μάθεις 3 tips για να κάνεις σωστή περιποίηση των χειλιών σου αλλά και 5 προϊόντα χειλιών για να φτιάξεις την απόλυτη lip care routine!

Brow time: 6 μολύβια φρυδιών που ταιριάζουν κυριολεκτικά σε όλες

Βάλε και την περιποίηση χειλιών στη skincare routine σου!

Πρέπει να γνωρίζεις ότι σε αντίθεση με το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σου, τα χείλη δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες. Αυτοί οι μικροσκοπικοί αδένες είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή της λιπαρότητας που διατηρεί το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

https://www.instagram.com/p/CTQTfX-rpD9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ενώ εσύ μπορεί να γλείφεις ενστικτωδώς τα χείλη σου για να τα διατηρείς ενυδατωμένα, κάτι τέτοιο οδηγεί στην πραγματικότητα σε περισσότερη ξηρότητα και είναι σίγουρα μια κακή συνήθεια που κάνει τα χείλη σου ευαίσθητα.

Όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για juicy και ενυδατωμένα χείλη

Το «κλειδί» για υγιή χείλη είναι η χρήση ενός ενυδατικού προϊόντος καθημερινά. Εάν τα χείλη σου είναι πολύ ξηρά, μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνεις απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, εάν τα χείλη σου τείνουν να είναι ξηρά και να ξεφλουδίζουν, η απαλή απολέπιση μπορεί να εξομαλύνει τα ξηρά σημεία, έτσι ώστε τα υπόλοιπα προϊόντα χειλιών να εφαρμόζονται πιο ομοιόμορφα.

Υπάρχουν δύο μέρη σε μια ρουτίνα περιποίησης χειλιών: ενυδάτωση και απολέπιση. Θα χρειαστεί να κάνεις απολέπιση μόνο εάν τα χείλη σου είναι επιρρεπή στο σκάσιμο και τα νιώθεις συχνά ξηρά.

Lip balm

Κάθε φορά που αισθάνεσαι τα χείλη σου ξηρά και αφυδατωμένα μάλλον πρέπει να βγάλεις από την τσάντα σου το lip balm σου. Εφάρμοσε ξανά, όσο χρειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση των χειλιών μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος που συσσωρεύεται και να επαναφέρει τη λάμψη, την απαλότητα και την ενυδάτωση που όλες θέλουμε στα χείλη.

Κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ως μέρος της νυχτερινής σου ρουτίνας ακολουθώντας τα εξής βήματα:

-Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα lip scrub στα άκρα των δακτύλων σου.

-Τρίψε απαλά πάνω από τα χείλη με μικρές κυκλικές κινήσεις, για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

-Άφησε το προϊόν στα χείλη για 10 λεπτά, αφήνοντας τα θρεπτικά έλαια να κάνουν τη δουλειά τους.

-Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

-Στέγνωσε τα χείλη σου με μια καθαρή πετσέτα.

-Εφάρμοσε το lip balm σου για να κλειδώσεις την υγρασία και να καταπραΰνεις τα χείλη.

Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόζεις αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 κάθε φορά που εκθέτεις τον εαυτό σου στον ήλιο. Αυτό μπορεί να είναι είτε στο προϊόν για τα χείλη σου, είτε στο αντηλιακό του προσώπου σου.

Προϊόντα ειδικά για τα χείλη

Αναζήτησε ειδικά προϊόντα για τα χείλη και φτιάξε τη δική σου ρουτίνα περιποίησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μάσκα νυκτός χειλιών, sheet lip mask, lip balm με SPF, αλλά και lip scrub.



Ανακάλυψέ τα δικά μας αγαπημένα προϊόντα για τα χείλη στον απόλυτο οδηγό αγοράς!

μασκα

LANEIGE

λιπ μασκ

SEPHORA COLLECTION

FENTI

FENTI SKIN

LIP MPALM

MARIO BADESCU

lip

FRANK BODY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 lip balm με SPF για juicy και προστατευμένα από τον ήλιο χείλη

10 αναζωογονητικά body mists για να αντιμετωπίσεις τις καυτές μέρες του καλοκαιριού

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved