Τι είναι το progressive overload στο οποίο «ορκίζονται» οι celebrity trainers

Αυτή είναι top μέθοδος για να γίνεις «φέτες»!

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι άπειροι fitness όροι, μπορεί να προκαλέσουν μια μικρή, έως και μεγάλη θα λέγαμε, σύγχυση στο μυαλό σου. Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να βάλουμε μια σειρά και τάξη σε όλα όσα σε μπερδεύουν. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, με ποιον τρόπο θα μπορούσες εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να δεις super αποτελέσματα στο σώμα και στη φυσική σου κατάσταση; Το progressive overload είναι η ιδανική μέθοδος για εσένα, την οποία χρειάζεται να ακολουθήσεις ASAP. Είσαι έτοιμη να την ανακαλύψουμε μαζί; Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και διάβασε πολύ προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές.

Το stretching & άλλοι 5 fitness στόχοι που αξίζει να κατακτήσεις το 2023

Το progressive overload θα αποτελέσει τη νέα fitness εμμονή σου

Τι είναι το progressive overload;

«Με απλά λόγια σημαίνει τη σταδιακή αύξηση της έντασης ή της δυσκολίας των προπονήσεων με την πάροδο του χρόνου», αναφέρει ο personal trainer, Chad Barribeau. «Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τέσσερις βασικούς τρόπους: αύξηση της αντίστασης, της αντοχής ή της διάρκειας των προπονήσεων, αύξηση του ρυθμού ή της ταχύτητας, όπως και των επαναλήψεων ή των σετ», επισημαίνει ο ίδιος. Χρησιμοποιείται συχνά συνδυαστικά με την ενδυνάμωση, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους προπόνησης.

https://www.instagram.com/p/ClowP6TpI-4


Αυτό πρακτικά μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να τρέξεις ένα ακόμη χιλιόμετρο ή να εντάξεις στην προπόνησή σου ένα κιλό παραπάνω, συμβάλλοντας εξαιρετικά στα αποτελέσματα, που θα δεις επάνω στο σώμα σου.

Το κύριο πλεονέκτημα του progressive overload είναι πως θέτεις συνεχώς προκλήσεις στο σώμα σου, έχοντας ως άμεσο αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των μυών και τη βελτίωση της απόδοσής σου. Το νούμερο ένα tip, που πρέπει να λάβεις υπόψη, εφόσον θέλεις να δεις άμεσα αποτέλεσμα στη ζυγαριά και το σώμα σου είναι η εναλλαγή της έντασης και η «ποικιλία», που καλό θα ήταν να χαρακτηρίζει το ασκησιολόγιό σου.

Κλείνοντας, ο καλύτερος τρόπος για να εντάξεις αυτή τη μέθοδο στις προπονήσεις σου είναι να εστιάσεις στην αίσθησή σου. Δώσε έμφαση στο να περνάς όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και θέσε ως πρωταρχικό σου στόχο την πρόσθεση βαρών, ακόμα παραπάνω επαναλήψεων, χρόνου ή χιλιομέτρων. Μην ξεχνάς πως τα μικρά και σταθερά βήματα αποτελούν το «κλειδί» για την επιτυχία.

Keep working girl!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved