Period shaming: Για πόσο ακόμα θα ντρεπόμαστε να μιλάμε ανοιχτά για την περίοδό μας;

Δυστυχώς 1/5 αγόρια εξακολουθεί να θεωρεί την έμμηνο ρύση θέμα ταμπού, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Η περίοδος είναι σημείο αναφοράς στη γυναικεία ζωή και σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική (αν όχι στην ενήλικη). Αρκετές από εμάς έχουν τρέξει στην τουαλέτα με μια κρυμμένη σερβιέτα ή έχουν μιλήσει ψιθυριστά με φίλες για ταμπόν και τα συναφή.

Το period shaming δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει εν έτει 2023 και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει έντονα στο άμεσο μέλλον. Είναι λυπηρό νέα κορίτσια να αισθάνονται ντροπή, αηδία και απέχθεια για μια φυσιολογική κατάσταση που συμβαίνει στο σώμα τους κάθε μήνα.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας πρέπει να μας προβληματίσουν

Το ένα πέμπτο (19%) των αγοριών στην Αυστραλία πιστεύει ότι οι ημέρες περιόδου των κοριτσιών πρέπει να μένουν μυστικές, σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ισότητα των κοριτσιών Plan International Australia.

Σε μια άλλη έρευνα που διεξήχθη σε 4.127 αγόρια από τη Βραζιλία, την Ινδονησία, την Ολλανδία και την Ουγκάντα, αναφέρεται πως ο no1 λόγος που για την αποφυγή του θέματος ήταν ότι η έμμηνος ρύση είναι «ιδιωτική υπόθεση».

Η Danae Mercer προωθεί το Body Love γράφοντας inspiring quotes πάνω στο σώμα της

Στην Ινδονησία, περισσότεροι από τους μισούς (58%) των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε σχολείο ή να εργαστούν ενώ έχουν έμμηνο ρύση ή να επισκεφθούν τόπο λατρείας (73%). Στην Ουγκάντα, περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό ένα κορίτσι να παραμένει ανύπαντρο μετά την πρώτη της περίοδο.

Η Plan International, ΜΚΟ για τα δικαιώματα των κοριτσιών εργάζεται σκληρά για τη βελτίωση της εμμηνορροϊκής υγείας σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν βαθιά ριζωμένα ταμπού γύρω από τη συζήτηση για την έμμηνο ρύση με εκτεταμένες συνέπειες για την υγεία και την ευημερία των κοριτσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η έρευνα, η οποία επικεντρώθηκε στη στάση των ανδρών απέναντι στις περιόδους, αποκάλυψε επίσης ότι τα αγόρια από την Αυστραλία δεν λαμβάνουν επαρκή εκπαίδευση σχετικά με τις περιόδους, οδηγώντας σε παραπληροφόρηση και αυξημένο στίγμα. Τα ευρήματα προκαλούν ανησυχία και τονίζουν την ανάγκη για έγκαιρη και καλύτερη εκπαίδευση στα σχολεία σχετικά με την περίοδο.

Οι μελέτες διεξήχθησαν εν όψει της Ημέρας της Εμμηνορροϊκής Υγιεινής στις 28 Μαΐου, μια ημέρα αφιερωμένη στο σπάσιμο των ταμπού και του στίγματος γύρω από την έμμηνο ρύση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved