Body Neutrality VS Body positivity: Ποια είναι η διαφορά τους

Η αποδοχή του σώματός μας αποτελεί την πιο hot «συζήτηση» της εποχής μας.

Όταν πρόκειται για την αποδοχή του σώματός μας, δηλαδή για το λεγόμενο “Body Acceptance” όπως ενδεχομένως να το έχεις ακούσει, υφίστανται δύο διαφορετικές απόψεις, οι οποίες φαίνεται να κυριαρχούν, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Από τη μια μεριά, μερικοί άνθρωποι προσυπογράφουν το Body Positivity αγαπώντας το κορμί τους ανεξαρτήτως του χρώματος, του μεγέθους και των ιδιαιτεροτήτων του.

Από την άλλη, όμως, ορισμένοι ασπάζονται την ουδετερότητά του (Body neutrality), που επικεντρώνεται στο να είμαστε ευγνώμονες ως προς τις ικανότητες του σώματός μας. Τελικά, λοιπόν, χρειάζεται να επιλέξουμε “στρατόπεδο” θεωρώντας τη μια πλευρά ορθότερη από την άλλη ή χρειάζεται απλώς να ανακαλυψούμε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο;

Πήρες κιλά μετά τις Πανελλήνιες; Δες πώς θα το ξεπεράσεις και θα προχωρήσεις

Τι είναι το Body Neutrality

Η ουδέτερη στάση απέναντι στο σώμα μας είναι μια μέση προσέγγιση μεταξύ του Body Positivity και του Body Negativity. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως τρέφεις συναισθήματα λατρείας ή μίσους, αλλά βασίζεσαι στην αποδοχή και τον σεβασμό απέναντί του.

https://www.instagram.com/p/B_SVC8Ophgq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε τι διαφοροποιείται το Body Neutrality από το Body Positivity;

Η ουδέτερη προσέγγιση απέναντι στο σώμα σου κλίνει προς την πεποίθηση πως η αξία σου δεν είναι ανάλογη του βάρους και της εικόνας σου, άποψη που συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους (αναγνωρίσιμους και μη) υποστηρικτές. Απεναντίας, χρειάζεται να ενστερνιστείς πως είσαι πανέμορφη και αξίζεις κάθε καλό, ακριβώς όπως είσαι.



Παρά ταύτα είναι απολύτως φυσιολογικό, εάν βρίσκεσαι σε δίλημμα, όσον αφορά το «κίνημα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις και την πλευρά, στην οποία καλείσαι, εν τέλει, να ταχθείς. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσεις και να οργανώσεις καλύτερα τις σκέψεις σου, να σου υπενθυμίσουμε, ότι όλα έχουν να κάνουν με τις προσωπικές σου αξίες, αλλά και τη σχέση που έχεις “χτίσει” έως τώρα με το σώμα σου.

Σου προτείνουμε, εκτός των άλλων, να πραγματοποιήσεις και μια εκτενή έρευνα, ώστε έπειτα να προβείς στην επιλογή, η οποία σε εκφράζει περισσότερο. Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει και η αγαπημένη μας Danae Mercer: «Γεννήθηκες για να είσαι αληθινή (και μοναδική θα προσθέσουμε εμείς) και όχι για να αγγίζεις την τελειότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τρομερή αποκάλυψη της Billie Eilish: «Έπαιρνα χάπια για να χάσω κιλά»

Το απίστευτο «μυστικό» για να ξεφορτωθείς περιττά κιλά και ακμή

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved