Η πιο εύκολη συνταγή για μπάρες δημητριακών που θα τρως στο σχολείο (και όχι μόνο)

Το πιο απολαυστικό σνακ φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Κακά τα ψέματα, σε ποια δεν αρέσει μια μαλακή, γευστική μπάρα δημητριακών; Είναι από τις πιο νόστιμες, χορταστικές και εύκολες επιλογές σνακ που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα και στιγμή. Αποτελούν ιδανικό σνακ για το σχολείο ή για τις απογευματινές σου λιγούρες μετά το διάβασμα.

Διατίθενται στην αγορά σε άπειρες γεύσεις ωστόσο μπορείς (και πίστεψέ μας, αξίζει) να φτιάξεις τις δικές σου, σπιτικές μπάρες. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ξηρούς καρπούς, αποτελούν την πιο healthy πρόταση για το πρωινό ή το δεκατιανό σου γεύμα.

https://www.instagram.com/p/CQdlaDDJahZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αρχικά οι σπιτικές μπάρες είναι πολύ πιο οικονομικές ενώ έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Επιπλέον φτιάχνοντάς τες έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις (ή θα αφαιρέσεις) τα υλικά που εσύ επιθυμείς. Μην χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις την καλύτερη συνταγή.

Η απόλυτη συνταγή για τη δροσιστική λεμονάδα με matcha που λατρεύει η Emma Chamberlain

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μπάρες σοκολάτας

Υλικά: 50 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
75 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. βρώμη
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. καρύδια
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλατισμένα
80 γρ. καρύδα, τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
60 γρ. cranberries, αποξηραμένα
αλάτι

Εκτέλεση: Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, εκχύλισμα βανίλιας και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα. Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τη βρόμη. Προσθέτουμε καρύδα τριμμένη, κανέλα σε σκόνη, κράνμπερις αποξηραμένα, κακάο σε σκόνη, αλάτι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας.

Σε μία φόρμα στρώνουμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει. Όταν το μείγμα για τις σοκολατένιες μπάρες είναι έτοιμο αφαιρούμε από το ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Back to school: Η πιο yummy συνταγή για κέικ βανίλια-σοκολάτα που θα τρως ξανά και ξανά στο σχολείο

Η απόλυτη συνταγή για τα πιο νόστιμα chocolate cupcakes που θα φτιάξεις σε χρόνο dt

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved