Έκανες χάλια τα ρούχα σου με κεράσι; Έτσι θα αφαιρέσεις τον λεκέ

Λερώθηκες με κεράσι στα ρούχα; Μην αγχώνεσαι! Μάθε πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ.

Ήδη έχουμε φτάσει στα μισά του καλοκαιριού και η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο! Ένα πράγμα σκεφτόμαστε όλοι συνέχεια: «Πώς θα την παλέψω με τέτοια ζέστη;». Περνάνε οι γνωστές σκέψεις από το μυαλό όπως air condition, ανεμιστήρας, παγωμένο νερό, παγωτό και γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τη λέξη δροσιά!

Μια ακόμη ιδέα για να ξεγελάσουμε λίγο τον εαυτό μας και να δροσιστούμε στη στιγμή είναι τα φρούτα. Ναι καλά διάβασες, είναι γνωστό ότι τα φρούτα για την καλοκαιρινή περίοδο είναι must have επιλογή και δροσίζουν. Πολλοί το καλοκαίρι επιλέγουν να τρώνε φρούτα περισσότερο σε σχέση με τον χειμώνα μιας και είναι ένα πολύ ελαφρύ σνακ. Τι γίνεται, όμως, αν για παράδειγμα λερωθείς με το κεράσι που τόσο σου αρέσει να τρως;

Πώς θα περνάς τέλεια στην παραλία χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον

Έτσι θα καθαρίσεις τον λεκέ από κεράσι από τα ρούχα σου

Τα κεράσια είναι πολύ νόστιμα και αγαπημένο φρούτο πολλών, αλλά σήμερα θα θίξω έναν μικρό προβληματισμό.

Είναι γνωστό (και αν δε το ήξερες το μαθαίνεις τώρα), ότι αν λερωθείς με κεράσια, βάφουν εύκολα τα ρούχα και με δυσκολία μπορείς να τα αφαιρέσεις! Σήμερα, λοιπόν, σε περίπτωση που σου συμβεί ποτέ αυτό, θα μάθεις πώς μπορείς να καθαρίσεις λεκέ από κεράσι στα ρούχα για να το αντιμετωπίσεις στη στιγμή.

Τρόπος 1: Χυμός λεμονιού ή ξύδι

Οι λεκέδες από κεράσι μπορούν να διασπαστούν με οξέα όπως ο χυμός λεμονιού και το ξύδι.

Ρίξε στον λεκέ χυμό λεμονιού ή ξύδι και άφησέ τον να καθίσει για 5 λεπτά. Tip: Εάν βρίσκεσαι σε εστιατόριο, ζήτησε μια φέτα λεμόνι και ξεκίνησε τη διαδικασία επί τόπου.



Στο σπίτι, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να καθαρίσεις τον λεκέ με μια μικρή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα.

Μετά από 5 λεπτά, ξέπλυνε τον λεκέ με νερό για να βεβαιωθείς ότι το οξύ δεν καταστρέφει το ρούχο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η προεργασία θα μαλακώσει τον λεκέ.

https://www.instagram.com/p/Ce3F3BsDl-K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τρίψε τη λεκιασμένη περιοχή με απορρυπαντικό και μετά πλύνε στο πλυντήριο ή στο χέρι ως συνήθως με το αγαπημένο σου απορρυπαντικό. Εάν το ρούχο δεν πλένεται, πήγαινε σε στεγνοκαθαριστήριο.

Τρόπος 2: Αφαίρεση λεκέδων με βάση τα ένζυμα

Εάν ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι δεν καταφέρουν να αφαιρέσουν τον λεκέ, το επόμενο βήμα θα ήταν να επεξεργαστείς το ρούχο με ένα αφαιρετικό λεκέδων με βάση το ένζυμο. Τα ένζυμα είναι φυσικά αμινοξέα που διασπούν τα βασικά συστατικά των λεκέδων.



Αφού ξεπλύνεις τον χυμό λεμονιού ή το ξύδι από το ρούχο, ψέκασε τον λεκέ με ένα προϊόν με βάση το ένζυμο. Άφησε 15 λεπτά να δράσουν τα ένζυμα. Πλύνε το ρούχο και τώρα θα μπορείς να το δεις και πάλι καθαρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 Instagram captions για την απόλυτη καλοκαιρινή φωτογραφία στην παραλία

Σπέτσες ή Κουφονήσια; 5 ελληνικά νησιά στα οποία κινείσαι άνετα χωρίς αυτοκίνητο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved