Σπέτσες ή Κουφονήσια; 5 ελληνικά νησιά στα οποία κινείσαι άνετα χωρίς αυτοκίνητο

Θα πας διακοπές πρώτη φορά με τις φίλες σου; 5 νησιά στα οποία μπορείς άνετα να κινείσαι χωρίς αυτοκίνητο!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν! Την Τρίτη 28 Ιουνίου, όλοι οι μαθητές της Γ' Λυκείου έμαθαν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα και ένα μεγάλο άγχος έφυγε. Τώρα; Ώρα για διακοπές και χαλάρωση! Πιθανότατα, φέτος το καλοκαίρι να είναι οι πρώτες διακοπές που θα πας μόνη σου με την παρέα σου και ένα είναι το σίγουρο: Θέλεις έναν προορισμό που δε θα χρειάζεται να πάρεις αυτοκίνητο.

Το να ταξιδέψεις χωρίς αμάξι, πέραν του ότι είναι μια πιο οικονομική λύση είναι και... η μόνη λύση αν σε αυτήν τη φάση δεν έχεις ακόμα δίπλωμα οδήγησης. Αν ακόμη, λοιπόν, δεν έχεις κλείσει για διακοπές, έχω να σου προτείνω 5 νησιά στα οποία δε χρειάζεται να πάρεις αμάξι και που θα μπορείς να τα εξερευνήσεις λεπτομερώς. Ύδρα, Σπέτσες, Κουφονήσια, Αντίπαρος ή Κίμωλος; Εσύ θα αποφασίσεις!

Αντίο σχολείο - 4 ελεύθερες παραλίες της Αττικής για να ξεκινήσεις τα μπάνια σου ASAP

Κουφονήσια

Οι διακοπές χωρίς αυτοκίνητο αποκτούν άλλο νόημα στα Κουφονήσια! Αν χρειαστείς μεταφορικό μέσο στα Κουφονήσια, αυτό μάλλον θα είναι η βαρκούλα που θα σε περάσει από το Άνω στο Κάτω και το αντίστροφο! Στο Πάνω Κουφονήσι θα βρεις υπέροχες παραλίες που μπορείς να φτάσεις από την πρώτη ως την τελευταία περπατώντας παραλιακά για περίπου μισή ώρα. Όσον αφορά το Κάτω Κουφονήσι, καλύτερα να επιλέξεις το καραβάκι για να πας στις παραλίες!

Αντίπαρος

Το μικρό, γειτονικό νησί της Πάρου, η μαγευτική Αντίπαρος με τα γραφικά σοκάκια και τις υπέροχες παραλίες, είναι ιδανικό νησί για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Είναι ένας προορισμός που θα απολαύσεις σίγουρα με την παρέα σου και θα ευχαριστηθείς. Μπορείς να ανακαλύψεις τις ομορφιές της Αντιπάρου είτε με τα πόδια, είτε νοικιάζοντας ποδήλατο.

tips gia balitsa4

Ύδρα

Η Ύδρα είναι το νησί που στην κυριολεξία θα σε κάνει να ξεχάσεις την λέξη «αυτοκίνητο». Σπάνια βλέπεις αυτοκίνητα και είναι ίσως ένα από τα πιο ήσυχα και παρθένα σε καυσαέρια νησιά! Χάρη στο μέγεθός της, αλλά και ωραία σοκάκια και μονοπάτια της, μπορείς να τη γυρίσεις πολύ εύκολα με τα πόδια. Το νησί είναι ιδανικό για ζευγάρια και θα το ερωτευτείς με την πρώτη ματιά!

Σπέτσες

Οι Σπέτσες φημίζονται για την ιστορία τους αλλά και για την κουλτούρα τους. Είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού, που απέχει από τον Πειραιά μόλις 2 ώρες, ενδείκνυται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο και συνδυάζει το πεύκο με τη θάλασσα θυμίζοντάς σου πόσο όμορφη είναι η «μητέρα φύση»!

https://www.instagram.com/p/CeWn4ZarMH6

Κίμωλος


Ένα μικρό, κυκλαδίτικο νησί, με τους μόλις 900 κατοίκους, προσφέρεται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Ένα ποδήλατο μπορεί να σε πάει σε όποια παραλία θέλεις, ενώ στα στενά σοκάκια του Χωριού, του οικισμού στον οποίο διαμένουν οι περισσότεροι κάτοικοι, μπορείς να χαζέψεις και να περπατήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα περάσει κι αυτός ο καύσωνας - Πώς θα την παλέψεις αν δεν έχεις air condition στο δωμάτιό σου

Καλοκαίρι στην πόλη: 5 γειτονιές της Αθήνας που ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved