Πώς θα περνάς τέλεια στην παραλία χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον

Μερικά μυστικά και items για να περνάς super στην παραλία, αλλά να μη μολύνεις τον πλανήτη.

Δεν είναι μυστικό ότι οι παραλίες στη χώρα που ζούμε, την Ελλάδα, είναι απίστευτα όμορφες και μαγευτικές. Και ενώ προετοιμάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο απόλαυση και ξεκούραση, πρέπει να θυμάσαι ότι τα σκουπίδια, ειδικά τα πλαστικά, αποτελούν σημαντική απειλή για τις παραλίες και τους ωκεανούς μας.

Πόσες φορές δεν έχεις βρει αποτσίγαρα δίπλα από την ξαπλώστρα σου, χρησιμοποιημένα μπουκάλια, καλαμάκια θαμμένα στην άμμο ή ακόμη και πλαστικές σακούλες μέσα στη θάλασσα; Μπορώ να φανταστώ, άπειρες! Αυτό είναι κάτι που σε επηρεάζει φυσικά, μόνο και μόνο βλέποντας αυτή την εικόνα. Νομίζω, όμως, ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Σήμερα σου έχω 7 tips για το πώς μπορείς να διασκεδάσεις σε μια παραλία, χωρίς όμως να επιβαρύνεις το περιβάλλον αλλά και 5 eco-friendly προϊόντα για να προσθέσεις στη τσάντα θαλάσσης σου!

5 tips για να κάνεις eco friendly αλλά και πιο stylish το υπνοδωμάτιό σου

Φτιάξε κάστρα στην άμμο αλλά πριν φύγεις κατάστρεψέ τα

Το να φτιάχνεις κάστρα στην άμμο είναι πολύ fun και κάτι που έκανες από παιδί! Όμως τα διέλυες πριν φύγεις από τη θάλασσα; Αν όχι, αυτός είναι ο λόγος που έπρεπε να το κάνεις και ποτέ δεν είναι αργά.

https://www.instagram.com/p/CQ6HDJ4N3XL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Είναι επιτακτική ανάγκη, προτού φύγεις από την παραλία, να γεμίσεις τυχόν τρύπες στην άμμο και να γκρεμίσεις τα κάστρα, έτσι ώστε να αποτρέψεις τις μητέρες και τα μωρά της θαλάσσιας χελώνας να κολλήσουν σε ανθρωπογενή «εμπόδια» άμμου. Είναι σημαντικό για τις μητέρες να γεννήσουν αυγά στην παραλία και τα νεογνά να φτάσουν με ασφάλεια στον ωκεανό χωρίς να τους εμποδίσουν τυχόν τρύπες ή κάστρα στην άμμο. Και μην πας μακριά... Στη Ζάκυνθο έχει θαλάσσιες χελώνες.

Μη ταΐζεις τους γλάρους στην παραλία

Δεν είναι καλό να ταΐζεις τους γλάρους στην παραλία. Τα ζώα γνωρίζουν ήδη τι τροφές πρέπει να τρώνε. Η ανθρώπινη τροφή θα τους προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, ασθένειες και ανισορροπία στον τροφικό ιστό.



Χρησιμοποίησε αντηλιακό φιλικό προς το περιβάλλον

Καθώς προστατεύεσαι από τον ήλιο, να έχεις κατά νου τα συστατικά που εμπεριέχει το αντηλιακό σου, γιατί το πιθανότερο είναι ορισμένες από τις χημικές ουσίες του να είναι επιζήμιες για τη θάλασσα. Έτσι, όταν αγοράζεις ένα αντηλιακό, έχεις υπόψη σου τα εξής:

Αναζήτησε αντηλιακά που γράφουν "Reef Friendly" ή έχουν το σύμβολο "Reef Safe".

Πάρε ένα αντηλιακό βασισμένο σε μεταλλικά φίλτρα, χωρίς νανοσωματίδια.

Απόφυγε το διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο μπορεί να παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου στον ωκεανό και να θέσει σε κίνδυνο τα κοράλλια και άλλα ζώα.

Απόφυγε το ορυκτέλαιο (ή τα προϊόντα πετρελαίου), το οποίο είναι επιβλαβές για τα θαλάσσια ζώα.

Don't Be Trashy

Φρόντισε να πετάς τα σκουπίδια σου και να μην τα αφήνεις στην παραλία. Το ελαφρύ πλαστικό και τα περιτυλίγματα τείνουν να φτάνουν στα βάθη της θάλασσας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση της άγριας ζωής και στη μόλυνση του ωκεανού.

https://www.instagram.com/p/CfOBhMFD9IH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Καιρός να θυμηθείς το ποδήλατο

Αν σκοπεύεις να πας για μπάνιο στη θάλασσα, τότε προτιμήσε να πας εκεί με το λεωφορείο, το μετρό ή το ποδήλατο. Αν βρίσκεσαι κοντά μπορείς να επιλέξεις το περπάτημα! Το να μη χρησιμοποιείς αυτοκίνητο για να φτάσεις στον προορισμό σου, σε βοηθά να περιορίσεις τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το καυσαέριο.

Let's go eco-friendly, shopping!

la roche pose

LA ROCHE-POSAY

zsephoraa

Lanostick The Original

public

Chillys Bottle

τσαντα θαλασσησ

Achilleas accessories

ικεα

IKEA 365+

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 apps που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου και ν' ακολουθήσεις πιο οικολογικές συνήθειες

3 tips για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού και να βοηθήσεις τον πλανήτη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved