Όχι άλλο χάος! Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο φιλικό προς το κατοικίδιό σου

7 tips για να προετοιμαστείς για την άφιξη του τετράποδου φίλου σου!

 

Τα κατοικίδια είναι μέρος της οικογένειας. Μάλιστα, πάνω από το 77% των ιδιοκτητών κατοικίδιων τα θεωρούν πραγματικά μέλη της οικογένειας και τα αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι η αντιμετώπιση ενός κατοικίδιου ζώου ως πραγματικό μέλος κάνει μια οικογένεια πιο ευτυχισμένη και πιο υγιή. Ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης. Αυτά τα θετικά στοιχεία ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες να επενδύουν πιο συχνά στην ευτυχία των κατοικίδιών τους. Έτσι, πολλοί αρχίζουν να σχεδιάζουν χώρους μέσα στο σπίτι τους έχοντας κατά νου την ευημερία των κατοικίδιων τους. Αν και εσύ έχεις κατοικίδιο, μάθε τώρα πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου πιο φιλικό προς αυτά.



Επένδυσε σε χαλάκια αντί για μεγάλα χαλιά

Τα κατοικίδια προκαλούν ακαταστασία - θα αφήσουν λάσπη σε όλο το σπίτι, πιθανότατα αμέσως μετά το καθάρισμα. Μπορεί να είναι απογοητευτικό να αντιμετωπίζεις αυτές τις καταστάσεις. Ωστόσο, ένας τρόπος για να μετριάσεις αυτά τα προβλήματα πριν καν συμβούν είναι να αφαιρέσεις το μεγάλο χαλί από τον χώρο σου και να επενδύσεις σε πλακάκια ή ξύλινα δάπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν συμβαίνει κάτι, απλώς θα πρέπει να σκουπίσεις γρήγορα το πάτωμα. Δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείς το καθαριστικό χαλιών. Αν εξακολουθείς να θέλεις κάτι cozy στο δάπεδό σου, επένδυσε σε μικρά χαλάκια (θα μπορέσεις να τα βάλεις εύκολα στο πλυντήριο αντί να κάθεσαι να τρίβεις).

IMG_0298.jpg

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κοιμάσαι με την γάτα σου

Επένδυσε σε υφάσματα ανθεκτικά στους λεκέδες

Ο καθαρισμός των επίπλων μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολος από τον καθαρισμό ενός χαλιού. Γι’ αυτό, σου προτείνουμε να επενδύσεις σε υφάσματα που πλένονται εύκολα, όπως το faux δέρμα, τη δερματίνη και το Ultrasuede.



Δώσε στο κατοικίδιο μια ειδική είσοδο στο σπίτι σου

Μια μικρή πορτούλα μπορεί να αυξήσει την ανεξαρτησία του ζώου σου επιτρέποντάς του να παίξει έξω και να βγει βόλτα όταν αυτό θελήσει.

Επένδυσε σε έπιπλα και παιχνίδια ειδικά γι’ αυτά

Τα κατοικίδια, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, μπορεί μερικές φορές να αναζητήσουν την ιδιωτικότητα και να θελήσουν να περάσουν χρόνο μόνα τους. Δημιουργώντας ένα σημείο στο σπίτι σου μόνο για αυτά, γεμάτο με έπιπλα και παιχνίδια, μπορείς να φτιάξεις ένα ασφαλές μέρος για το κατοικίδιό σου.



Απόφυγε τις ταπετσαρίες τοίχου για να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό

Οι τρίχες των κατοικίδιών σου θα κολλήσουν στην ταπετσαρία τοίχου σου. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να επιλέξεις βαφή τοίχου με γυαλιστερό φινίρισμα, καθώς ο τρόπος που αντανακλά το φως θα κάνει τον χώρο σου να φαίνεται πιο καθαρός.

Επένδυσε σε έναν κάδο απορριμμάτων με καπάκι

Λάβε υπόψη την προσωπικότητα του κατοικίδιου ζώου σου για να προσδιορίσεις εάν πρέπει να πας ένα βήμα παραπέρα και να τοποθετήσεις τον κάδο απορριμμάτων σου πίσω από μια κλειστή πόρτα ή κάτω από τον νεροχύτη.

Επένδυσε σε μια κάμερα κατοικίδιων

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ελέγξεις το κατοικίδιό σου όλες τις ώρες για να βεβαιωθείς ότι είναι καλά ακόμα και όταν δεν είσαι στο σπίτι. Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το να βλέπουν απλώς το κατοικίδιό τους στο φυσικό τους περιβάλλον είναι συναρπαστικό.

https://www.instagram.com/p/CN3wo4Dn1kr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Newstalgia: Η No1 τάση διακόσμησης που θα βλέπεις στα κομψά σπίτια το 2022

Φοιτητικό σπίτι: 3 τρόποι να κάνεις τη γάτα σου να εξοικειωθεί στον νέο της χώρο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved