Κι όμως! Μπορείς να καταφέρεις πολλά αρκεί... να πιστέψεις στον εαυτό σου

Ένα κείμενο για εσένα που πιστεύεις οτι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Μπορείς, πίστεψε σε σένα!

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να πιστεύεις στον εαυτό σου. Σκέψου τα άτομα στη ζωή σου, που έχουν ισχυρή πίστη στις ικανότητές τους, στον εαυτό τους... Θα συνειδητοποιήσεις ότι φαίνεται να καταφέρνουν πολλά καθημερινά. Έχουν άπειρη ενέργεια, εκπληρώνοντας τη λίστα υποχρεώσεών τους με πολύ λιγότερες καθυστερήσεις, και είναι απλά... καλοί άνθρωποι. Λιγότερο πιθανό να κρίνουν τους άλλους και πολύ πιο πιθανό να τους ενθαρρύνουν.

Σκέψου απλά πόσο υπέροχο θα ήταν να πιστεύεις στον εαυτό σου, εσύ η ίδια ναι, χωρίς να χρειάζεσαι την επιβεβαίωση και την καθοδήγηση άλλων. Να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις, με τον τρόπο που το κάνεις, είναι σωστό και να μην έχεις ανασφάλειες και αμφιβολίες για το τι θα πουν οι άλλοι. Με λίγα λόγια, απλά να είσαι ο εαυτός, να πιστεύεις σε αυτόν και φυσικά να τον έχεις προτεραιότητα, να τον αγαπάς

glitter deco

Tik Tok alert! Δες και κάνε κι εσύ τη χριστουγεννιάτικη κατασκευή με glitter που έγινε…viral

Για να σε βοηθήσω λίγο να το καταφέρεις αυτό, αν δεν ξέρεις μόνη σου τον τρόπο, σου έχω εγώ, 7 τρόπους για να ξεκινήσει αυτό το μαγευτικό ταξίδι πίστης του εαυτού σου. Μπορείς να το κάνεις. Να το λες συχνά να το ακούς. Μπορείς! Πάμε να δούμε μαζί.

#1.Να είσαι ρεαλίστρια σχετικά με τους στόχους σου

Η επίτευξη στόχων που έχουμε θέσει, μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Μας βάζει στον δρόμο προς την επιτυχία και την πεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.



Γι’ αυτό, οι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί αλλά μην πιέζεις τον εαυτό σου να καταφέρνει πάντα τα πιο δύσκολα. Το κλειδί είναι η φράση «όλα με μέτρο» και πίστεψέ με βοηθά και στην ψυχοσύνθεση αλλά και στο να μην απογοητεύεσαι με σένα. Σιγά, σιγά θα γίνουν όλα. Να το θυμάσαι!

#2. Να σκέφτεσαι θετικά

Όταν κάνεις παρέα με αυτούς που σε γεμίζουν με αρνητική ενέργεια ή ακόμα και σε υποβιβάζουν, τότε δεν πρόκειται να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Σε επηρεάζουν και αυτό σίγουρα δεν σου κάνει καλό. Σε απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τον πιο σημαντικό στόχο που έθεσες, να πιστέψεις στον εαυτό σου.



Να περιβάλλεις τον εαυτό σου με θετικούς και γενικά χαρούμενους ανθρώπους και να τον απαλλάξεις από όσο το δυνατόν περισσότερη αρνητικότητα, όπως αυτόν τον φίλο που δεν έχει ποτέ κάτι θετικό να πει.

#3. Αναγνώρισε τα επιτεύγματα και τα πάθη

Κάθε φορά που καταφέρνεις κάτι, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό είναι, να αναγνωρίζεις στον εαυτό σου ότι έχεις καταφέρει να ολοκληρώσεις κάτι και να του πεις ένα μπράβο που τα κατάφερε! Και σκέψου αυτά τα πράγματα που πραγματικά απολαμβάνεις να κάνεις. Επικεντρώσου σε όλα όσα σου αρέσουν και σε κάνουν να νιώθεις καλά, ακόμη περισσότερο!

#4. Μοιράσου ό,τι έχεις να προσφέρεις

Είσαι πολύ καλή σε κάτι, σε σημείο που σε θεωρείς expert; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον ένα πράγμα για το οποίο είμαστε παθιασμένοι και πολύ καλοί. Μοιράσου την τεχνογνωσία σου με κάποιον άλλον. Το να βοηθήσεις άλλους να μάθουν μια νέα δεξιότητα ενισχύει την πίστη σου στον εαυτό σου.



#5. Προσέγγισε τα «δύσκολα»

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, πήγαινε να δοκιμάσεις αυτή τη δραστηριότητα που κατά βάθος θες πολύ να κάνεις αλλά σε τρομάζει η σκέψη του ότι δε θα τα καταφέρεις.

Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να φτάσεις «στο πιο μακρινό αστέρι», η προσπάθεια μετράει. Χίλιες φορές να προσπαθήσεις για να καταφέρεις αυτό που θέλεις, παρά να μην το τολμήσεις ποτέ.

#6.Μη φοβάσαι να μιλήσεις

Εάν έχεις κάποια ερώτηση ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις, απλά…μίλησε. Το να μιλάς, και να λες όλα αυτά που κρατάς μέσα σου είτε είναι στεναχώρια, είτε νεύρα, είτε πίεση ή ακόμη και απογοήτευση, μόνο καλά θα σε κάνει να νιώσεις.

Όταν μιλάς υπάρχει η ευκαιρία να λυθούν κάποια προβλήματα, ενώ αν επιλέξεις σαν λύση τη σιωπή, τότε τα πράγματα θεωρώ ότι…δεν θα πάνε τόσο καλά. Θα γίνει το μπαμ... Να το περιμένεις.

#7. Να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου

Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα τα παραπάνω. Αν έχεις ανάγκη να το ακούσεις, να στο θυμίσει ή να το δεις κάπου τότε είμαι εδώ και σου λέω να σε φροντίζεις και να σε αγαπάς πολύ…Το να πιστεύεις στον εαυτό σου εξαρτάται από σένα!

https://www.instagram.com/p/CXYcA7_rJRr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θέσε όρια με τα οποία αισθάνεσαι άνετα και ξέρεις ότι νιώθεις ασφαλής με αυτά, φρόντισε το σώμα σου, συνέχισε να μαθαίνεις και, το πιο σημαντικό, να περιβάλεις τον εαυτό σου με πρόσωπα που ξέρεις ότι σε αγαπούν και σε στηρίζουν σε ό,τι και να γίνει. Επίσης μη ξεχνάς! Μην είσαι πάντα αυστηρή με τον εαυτό σου, μπορεί να υπάρχουν φορές που θα πέσεις αλλά να θυμάσαι οτι με πίστη, δύναμη, και αγάπη προς εσένα, θα ξανά σηκωθείς και σίγουρα...θα τα καταφέρεις.



Μην ξεχνάς! Μπορείς να τα καταφέρεις και θα το κάνεις μόνη σου, για τον…εαυτό σου! Και όποιος σου λέει δεν μπορείς, εσύ απλά να του απαντάς «κοίτα... να μαθαίνεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτητικό σπίτι: Τέλεια διακόσμηση χωρίς... να αδειάσει το πορτοφόλι σου; Γίνεται!

Trend Alert! Η νέα τάση στο wall art θα δώσει ζεστασιά στον χώρο σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved