Φοιτητικό σπίτι: 4 tips για να μη βαριέσαι να μαγειρεύεις

Φτάνει πια με το delivery, όμως!

Και τώρα που έγινε η μετακόμιση, που έφυγε η μαμά σου και σε άφησε μόνη να ζήσεις τη φοιτητική σου ζωή… τα βρήκες σκούρα. Ναι, ξέρω! Τέλεια η απόλυτη ελευθερία, τέλειο να μένεις μόνη και να καλείς όποιον θέλεις όποτε θέλεις, αλλά με το φαγητό τι γίνεται;

Πόσο delivery πια, ακόμα δεν ξεκίνησες τη φοιτητική σου ζωή;

Φοιτητικό σπίτι: 7 deco trends για να δημιουργήσεις τον δικό σου cozy παράδεισο

Μαγείρεμα VS Delivery

Εντάξει, προφανώς και δεν σου λέω να μαγειρεύεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Και την pizza σου θα παραγγείλεις και το σουβλάκι σου. Όχι, όμως, συνέχεια.

Πρώτον, αν έχεις το delivery σούρτα φέρτα δεν θα σου μείνει cent για cent. Δεύτερον, δεν θα κάνεις καλό και στην υγεία σου με το έτοιμο φαγητό. Αυτό το είχες σκεφτεί;

via GIPHY

Από την άλλη, καταλαβαίνω πως κάποιες φορές βαριέσαι να μαγειρέψεις. Μμμ… Με τα παρακάτω μυστικά, μάλλον δεν θα βαρεθείς ποτέ ξανά να μπεις στην κουζίνα. Για δες!

Τα μυστικά για να έχεις πάντα όρεξη να μαγειρεύεις

#1 Τελειοποίησε μια συνταγή που ήδη γνωρίζεις να κάνεις

Σου έχει μάθει η μαμά σου να μαγειρεύεις ρύζι με κοτόπουλο; Πήγαινέ το ένα βήμα παραπέρα. Ξεκίνα να κάνεις το κοτόπουλο αλά κρεμ και θα δεις πως η διαδικασία του μαγειρέματος θα σου φανεί… τέλεια!

#2 Πειραματίσου με ιδιαίτερα… cooking tools

Ζήτησε από τους γονείς σου το επόμενο δώρο τους να είναι… περίεργα cooking tools. Το gadget που κόβει το αυγό στη μέση, το άλλο gadget που καθαρίζει τη φλούδα της πατάτας ή του καρότου είναι μόνο μερικά από τα μικροεργαλεία που μπορούν να σε εμπνέουν να μπαίνεις στην κουζίνα πιο συχνά.



#3 Δοκίμασε μία φορά κάθε εβδομάδα ένα διαφορετικό φαγητό

Βάλε πρόγραμμα! Σκέψου φαγητά που δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ μόνη σου ή που έλεγες συνέχεια «θα το φτιάξω, θα το φτιάξω» και τελικά μόνο στα λόγια έμενες. Έτσι, θα έχεις μπόλικη όρεξη να φτιάξεις αυτό το κάτι διαφορετικό.

#4 Ξεφύλλισε βιβλία μαγειρικής

Βάζω στοίχημα ότι μόλις ξεφυλλίσεις ένα βιβλίο μαγειρικής δεν θα ξέρεις ποια συνταγή να φτιάξεις πρώτα. Κάνε το και θα με θυμηθείς!

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved