Σπιτική σάλτσα ντομάτας για τέλεια pasta nights! Βήμα-βήμα η συνταγή της μαμάς (vol.2)

Η συνέχεια… της προηγούμενης συνταγής. Δες πώς θα ολοκληρώσεις τον πιο νόστιμο σπιτικό πελτέ ντομάτας!

Θυμάσαι που πριν μερικές ημέρες σου έδωσα την πιο νόστιμη, εύκολη και σπιτική συνταγή για σάλτσα ντομάτας; Σου περιέγραψα το πρώτο μέρος της συνταγής, έτσι ακριβώς όπως το φτιάχνει η μαμά Βάσω εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τώρα, ήρθε η ώρα να δεις και το δεύτερο και τελευταίο part, ώστε να έχεις την ολοκληρωμένη συνταγή και να τη φτιάξεις κι εσύ στο δικό σου σπίτι. Καλή επιτυχία!

Σε αυτό το link θα βρεις το πρώτο μέρος της συνταγής για τη μαμαδίστικη σάλτσα ντομάτας

Τα βήματα για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας (vol.2)

Είχαμε μείνει στο σημείο που έχεις σκεπάσει τις ντομάτες στη λεκάνη, τις ζυμώνεις κάθε μέρα και για τέσσερις ημέρες.

Δες τι κάνεις παρακάτω:

via GIPHY

#1 Ρίξε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι

Την τέταρτη μέρα, λοιπόν, θα ρίξεις τις ντομάτες από τη λεκάνη μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Διάλεξε ένα μεγάλο σουρωτήρι σε μέγεθος, αλλά με μικρές τρύπες. Αυτό που χρησιμοποιείς για να σουρώσεις τα μακαρόνια είναι τέλειο. Φρόντισε κάτω από το σουρωτήρι να έχεις βάλει μια μεγάλη λεκάνη.



#2 Ζύμωσε πάλι την ντομάτα

Αφού, λοιπόν, την περνάς στο σουρωτήρι, ζυμώνεις παράλληλα. Έτσι, μέσα στο σουρωτήρι θα μείνει η φλούδα και τα σπόρια της ντομάτας (αυτά θα τα πετάξεις) και από κάτω, στη λεκάνη, θα μείνει η σάλτσα.

#3 Τοποθέτησε τη σάλτσα σε πάνινη σακούλα

Η σάλτσα ντομάτας που έμεινε τώρα στη λεκάνη πρέπει να μεταφερθεί σε πάνινη σακούλα ή σε μια παλιά μαξιλαροθήκη που δεν χρησιμοποιείς. Πάρε τη σακούλα με την ντομάτα και άσε τη είτε στον νεροχύτη, είτε σε μια μεγάλη λεκάνη, μέχρι να φύγουν τα υγρά, για περίπου 6-7 ώρες. Αν θέλεις να είναι πιο πηχτή η σάλτσα, άφησέ τη δυο-τρεις ώρες ακόμα να στραγγίσει.

Η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη!

saltsa11

#4 Γέμισε τα βάζα

Γέμισε γυάλινα βάζα του κιλού ή του μισού κιλού με τη σάλτσα ντομάτας, κλείσε τα με το καπάκι τους και τοποθέτησέ τα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Βράσε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά για να κλείσουν αεροστεγώς τα βάζα και να μην πάθουν τίποτα όλη τη χρονιά. Αν δεις ότι δεν κλείνουν, συνέχισε το βράσιμο για δύο λεπτά ακόμα.

Αυτό ήταν! Η σπιτική σάλτσα ντομάτας που θα συνοδεύει τις μακαρονάδες σου (και όχι μόνο) είναι πανέτοιμη!

Τοποθέτησε τα βάζα με τη σάλτσα στο ψυγείο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις πίστα, μακαρόνια και κοκκινιστά.

Δες και στην gallery πώς έφτιαξα εγώ τη σάλτσα ντομάτας υπό τις οδηγίες της μαμάς Βάσως!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved