Το νερό που θα σε ενυδατώσει θα το φτιάξεις μόνη σου σε χρόνο dt

Αρωματικό νερό για να παραμείνεις ενυδατωμένη μέσα στον καύσωνα.

Βρισκόμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού και όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερη ζέστη κάνει. Λογικό από τη μία, αλλά από την άλλη κάπως πρέπει να επιβιώσεις από αυτόν τον καύσωνα. Το παν είναι η ενυδάτωση και η σωστή διατροφή φυσικά. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η αντηλιακή προστασία, τα ελαφριά ρούχα, το καπέλο και τα γυαλιά.

Ας επιστρέψουμε όμως στην ενυδάτωση που είναι και το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση.

Αρωματικό νερό για να ενυδατώνεσαι όπου και αν είσαι

Το νερό είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, για ευνόητους φυσικά λόγους. Χωρίς επαρκή ποσότητα νερού, ειδικά σε περιπτώσεις καύσωνα, οι πιθανότητες να την παλέψεις είναι ελάχιστες.

Πώς μπορείς όμως να ενυδατώνεσαι όπου και αν είσαι; Υπάρχει λύση και αυτή είναι το αρωματικό νερό. Πάρε ένα μπουκάλι της αρεσκείας σου (σε ml εννοούμε) και φτιάξε το δικό σου αρωματικό νερό. Φράουλες, κεράσια και δυόσμος ή μέντα είναι ένας πολύ καλός και δροσιστικός συνάμα συνδυασμός.

Οι φράουλες και τα κεράσια θα δώσουν στο νερό σου την ωραία γεύση και ο δυόσμος ή η μέντα τη δροσιά που χρειάζεσαι.

Μιας και μιλήσαμε για φράουλες δες αυτές τις μάσκες ομορφιάς για τέλειο δέρμα.

Τα οφέλη του νερού

* Ενυδατώνει τις αρθρώσεις. Οι χόνδροι που επιστρώνουν τις αρθρώσεις και δημιουργούν τους μεσοσπονδύλιους δίσκους αποτελούνται κατά 80% από νερό.

* Δημιουργεί το σάλιο και τη βλέννα. Η επαρκής παραγωγή σάλιου είναι απαραίτητη για την πέψη των τροφίμων και την διατήρηση υγιών των δοντιών.

* Μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Το αίμα αποτελείται κατά 90% από νερό. Ορισμένα κύτταρα του αίματος (ερυθρά αιμοσφαίρια) είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα.

* Διεγείρει την υγεία του δέρματος. Το επίπεδο ενυδάτωσης του οργανισμού «καθρεφτίζεται» στο δέρμα. Όταν ο οργανισμός είναι χρονίως αφυδατωμένος, το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευάλωτο στα δερματικά προβλήματα και στην πρόωρη ρυτίδωση.

Οφέλη φράουλας

*Μια μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση ανθοκυανινών, μια κατηγορία φλαβονοειδών που βρέθηκαν στα μούρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής κατά 32% σε νεαρές και μεσήλικες γυναίκες.

*Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες στις φράουλες μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου εμποδίζοντας την συσσώρευση αιμοπεταλίων και μειώνοντας την πίεση του αίματος μέσω αντιφλεγμονωδών μηχανισμών.

* Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φράουλες μπορούν να λειτουργήσουν κατά των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντας την ανάπτυξη όγκων και μειώνοντας τη φλεγμονή στο σώμα.

Δεν πάει το μυαλό σου! Τι μπορεί να σου συμβεί αν πίνεις παραπάνω νερό από όσο πρέπει

Τα οφέλη του δυόσμου

*Αντιοξειδωτική δράση

Ο δυόσμος χαρακτηρίζεται από ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χάρη στις φαινολικές ενώσεις που περιέχει, κυριότερες από τις οποίες είναι η καρβόνη (67%), το λιμονένιο (14,3%) και το μυρσένιο (2,1%). Αυτός είναι και ένας από του λόγους που θεωρείται ότι έχει ως ένα βαθμό και αντικαρκινική δράση. Οι ελεύθερες ρίζες, θεωρούνται βασική αιτία μετάλλαξης των κυττάρων και πρόκλησης σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στο δυόσμο, φαίνεται να προστατεύουν σημαντικά τον οργανισμό από την επίδραση των ελευθέρων ριζών, οδηγώντας στην εξάλειψή τους.

* Ψυχική υγεία

Σε καταστάσεις έντονου στρες και ανησυχίας, ένα αφέψημα δυόσμου αποτελεί μία καλή επιλογή. Τα συστατικά του έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, οι οποίες προσφέρουν θετικά αποτελέσματα ακόμα και σε συμπτώματα κόπωσης όπως είναι οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες.

Φυσικά αυτός είναι ένας μόνο συνδυασμός. Μπορείς επίσης να φτιάξεις αρωματικό νερό χρησιμοποιώντας αγγούρι, λεμόνια, πορτοκάλια κλπ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved