3 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο σου, όση ώρα διαβάζεις

Διάβασμα και γυμναστική παράλληλα

Όταν κάθεσαι στο γραφείο σου (ή στο θρανίο σου) για πολλές συνεχόμενες ώρες πάνω από ένα βιβλίο, η κούραση δεν είναι μόνο πνευματική, είναι και σωματική προφανώς. Επιπλέον στο σώμα σου δεν αρέσει να κάθεται συνεχώς κολλημένο σε μία συγκεκριμένη θέση και στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως αυτός προφανώς δεν είναι λόγος για να μην κάνεις τις ασκήσεις σου ή να μη προετοιμαστείς για εκείνο το τεστ.

Δοκίμασε λοιπόν αυτές τις ασκήσεις και ξέχνα τις δικαιολογίες για το διάβασμα.

Για την πλάτη σου
Κάθισε στην καρέκλα σου με την πλάτη σου τεντωμένη. Στη συνέχεια ξεκίνα με αργές κινήσεις να χαλαρώνεις, αρχίζοντας από την κορυφή της σπονδυλικής στήλης προς τα κάτω. Επανέλαβε την ίδια άσκηση δύο με τρεις φορές.

Για τους ώμους σου
Δοκίμασε να ξεκουράσεις τους ώμους σου, απλά τεντώνοντας προς τα πάνω εναλλάξ τα χέρια σου. Μία το δεξί και μία το αριστερό, μέχρι να νιώσεις καλύτερα. Μπορείς επίσης να επαναλάβεις αυτήν την άσκηση με μια παραλλαγή. Τέντωσε ταυτόχρονα και τα δύο σου χέρια προς τα επάνω.

Για τη μέση σου (για τους γοφούς)
Κάθισε στην καρέκλα με τα δυο σου πόδια ακουμπισμένα στο πάτωμα. Στη συνέχεια ανέβασε το δεξιό σου αστράγαλο πάνω στον αριστερό, σα να σχηματίζεις το νούμερο 4. Έπειτα κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι. Μπορείς να κάτσεις σε αυτή τη θέση όσα λεπτά θέλεις μέχρι να νιώσεις πως χαλαρώνουν τα πόδια σου.

Δοκίμασε τις και θα δεις πως την επόμενη φορά δεν θα στεναχωριέσαι τόσο πολύ που έχεις να διαβάσεις όλη αυτήν την ύλη για το τεστ σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved