Άσχημα τα νέα για το Μόνος στο Σπίτι: Η απογοητευτική δήλωση

Εμείς την έχουμε λατρέψει αυτήν την παραγωγή και δεν καταλαβαίνουμε γιατί να πει κάτι τέτοιο.

Όσο και να προσπαθήσω, δεν μπορώ να θυμηθώ ποια ήταν η πρώτη ταινία που είδα ever. Μου έρχονται διάφορες επιλογές στο μυαλό, αλλά δεν μπορώ για κανένα λόγο να απαντήσω με σιγουριά στη μία και μοναδική που με μύησε στον χώρο του κινηματογράφου και που μου γνώρισε όλη αυτήν τη μαγεία που φέρνει μαζί του. Αυτό που σίγουρα θυμάμαι είναι ότι πάντα μου άρεσε πολύ. Με έναν τρόπο πιο ιδιαίτερο και ζεστό. Με βοηθούσε να φαντάζομαι άλλους κόσμους και να πιστεύω στη δύναμη της δημιουργικότητάς μου.

Μπορεί, λοιπόν, να μη θυμάμαι την πρώτη ταινία που είδα ποτέ, ωστόσο θυμάμαι μία από τις πρώτες και ποια είναι αυτή; Το Home Alone aka Μόνος στο Σπίτι. Ήταν η ταινία που κάθε παιδί αυτής της γενιάς λάτρευε, γιατί μπορούσε να ταυτιστεί μαζί της. Ο πρωταγωνιστής -Macaulay Culkin- έμεινε μόνος του στο σπίτι, γιατί οι γονείς του ξέχασαν να τον πάρουν στις διακοπές κι εκείνος βρέθηκε να προσπαθεί να το προστατεύσει από κλέφτες.




Η ταινία έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία που έπαιξε σε επανάληψη πολλές φορές -και συνεχίζει να παίζει- και καμία εντύπωση δε μας κάνει μία σκέψη να γίνει remake 30 χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία. Ο Chris Columbus που τη σκηνοθέτησε, πάντως, έχει διαφορετική άποψη, αφού, όπως ισχυρίζεται, δε βρίσκει κανένα απολύτως νόημα.

«Κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου για αυτό και είναι χάσιμο χρόνου όσον με αφορά. Ποιο είναι το νόημα; Πιστεύω πολύ σοβαρά ότι δεν κάνεις remake σε ταινίες που έχουν τη μακροβιότητα του Home Alone. Δεν πρόκειται να δημιουργήσεις κάτι τόσο δυνατό ξανά. Δεν πρόκειται να γίνει. Οπότε, γιατί να το κάνεις;»

Δεν είμαστε σίγουρες ότι συμφωνούμε με αυτήν τη δήλωση. Τόσες ταινίες έχουν γίνει remake και τα πήγαν περίφημα, μία τόσο επιτυχημένη και τόσο συνδεδεμένη με την παιδική μας ηλικία δεν μπορεί;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved