Epi Mtx: Είναι εκείνος που σε εμπνέει και έχει ένα μήνυμα για 'σένα

Ήρθε η ώρα να μάθεις περισσότερα για τον Epi.

Τον έχεις μάθει από τα motivational videos του και από το μοναδικό ραπάρισμά του. Ο Γιάννης Σκουρλής, γνωστός με το nickname «Epi Mtx» είναι ο 26χρονος που έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητα και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1994 αποδεικνύει ότι, αν έχεις πείσμα, θέληση και... τόλμη, η ηλικία δε μπορεί να σταθεί εμπόδιό σου. Κατάγεται από τον Πύργο και τα Γιάννενα αλλά ζει στην Αθήνα. Αν θες να τον πετύχεις κάπου... τυχαία-μην του πεις πως τον μαρτυρήσαμε-μπορείς να κάνεις μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο στην κοντινή Χαλκίδα αφού εκεί είναι το εξοχικό των παππούδων του και είναι σαν δεύτερό του σπίτι.

Όσον αφορά τα προσωπικά του, έχει σπουδάσει στο τμήμα Λογιστικής, στα Ψαχνά Ευβοίας και έχει εργαστεί σε ανάλογο πόστο αλλά όπως φαίνεται, το όνειρό του ήταν άλλο. Τι ήταν αυτό που τον κέρδισε στην μουσική, τι τον οδήγησε να δημοσιεύσει motivational videos αλλά και τι ετοιμάζει για το μέλλον; Μη νομίζεις ότι σταθήκαμε μόνο σε αυτά γιατί ο Epi έδωσε και τις συμβουλές που ήθελες καιρό τώρα.

Ο «Epi Mtx» μίλησε αποκλειστικά στο TeenQueen και αποκάλυψε τα μυστικά του. Τι λες; Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα;

1.Για αρχή, δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω από που προκύπτει το «Epi Mtx». Πολλοί στο παρελθόν σε γνώριζαν με το όνομα «Matrix».
Είναι ένα φαινόμενο που το ζω σε καθημερινή βάση. Λόγω του ονόματος του καναλιού «Μatrix» όλοι έχουν την εντύπωση πως ο τίτλος «Matrix» απευθύνεται μόνο σε ένα άτομο. Το «Matrix» είναι το όνομα του συγκροτήματός μου το οποίο αποτελείται από εμένα και τον Snis. Το nickname μου όλα αυτά χρόνια ήταν και είναι «Epi», απλά λόγω νομικών θεμάτων και επειδή υπάρχει με το ίδιο όνομα και σε άλλη χώρα άτομο αρκετά δημοφιλής όσο εγώ για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις άλλαξα ελάχιστα το ψευδώνυμό μου. Στην ουσία είναι ένας συνδυασμός του ψευδώνυμού μου με το συγκρότημά μου.

2.Πες μας μερικά λόγια για 'σένα.
Ονομάζομαι Γιάννης Σκουρλής και πρόσφατα έγινα 26 . Γεννήθηκα στη Αθήνα και μένω στα δυτικά προάστια του Πειραιά. Ασχολούμαι με την μουσική από τα παιδικά μου χρόνια και μετά το λύκειο εργάστηκα σε γνωστή τράπεζα της Ελλάδας για κάμποσο καιρό. Από το 2017 και μετά, διατρέχω δική μου εταιρεία παραγωγής βίντεο, όπου είναι και το κύριο επάγγελμά μου. Ασχολούμαι με τα music videos, τις διαφημίσεις καθώς και με θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαφτίσεις. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το κομμάτι των motivational videos αν και πλέον μπορείς να πεις πως είναι και αυτό μέρος της ζωής μου. Δεν θα το έλεγα επάγγελμα,αν και στο εξωτερικό το να είσαι motivator speaker είναι δουλειά η οποία έχει πάρα πολύ καλά χρήματα. Παράλληλα λόγω της ειδικότητας μου στον τομέα της σκηνοθεσίας είμαι αρκετά σινεφίλ.

3.Τον τελευταίο χρόνο ο κόσμος σε έμαθε μέσα από τα motivational videos, πολλοί όμως δεν γνωρίζουν πως ασχολείσαι με τη μουσική. Μίλησε μας για αυτό.
Ξεκίνησα να γράφω μουσική από τα 10 μου λόγω του πατέρα μου που ασχολούνταν και εκείνος, σχεδόν επαγγελματικά. Από τα εφηβικά μου χρόνια μέχρι και το λύκειο είχα κάποιες δουλειές αλλά δε μπορείς να τις χαρακτηρίσεις επαγγελματικές. Στα 15 είχα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με γνωστό περιοδικό της εποχής σε συνεργασία με τον δημοφιλή ράπερ Μηδενιστή. Μετά το λύκειο ξεκίνησε η επαγγελματική μου καριέρα. Το 2013 ίδρυσα με τον Snis το Matrix και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους. Στο κανάλι μπορείς να βρεις κομμάτια που έχουν μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά, για παράδειγμα το «Ό,τι άφησες μισό, ότι έμεινε μισώ» που κοντεύει τα 4 εκατομμύρια views και το «Kάτι που να σου μοιάζει». Κομμάτια όπως αυτά στιγμάτισαν μια συγκεκριμένη εποχή με ένα εναλλακτικό, συναισθηματικό Hip-Hop. Από το 2013 μέχρι και το 2018 που μπήκα στρατό είχαμε γυρίσει με lives σχεδόν την μισή Ελλάδα. Δυστυχώς ή ευτυχώς πλέον ακολουθούμε και οι δύο solo καριέρα. Το φετινό καλοκαίρι βγήκαν τραγούδια τα οποία έγιναν trend πολύ γρήγορα και παίχτηκαν σε αρκετά clubs της Ελλάδας.

epi mtx 2

4. Εκείνα όμως τα video που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι εκείνα που εξιστορείς ιστορίες με διδακτικό σκοπό. Θυμάσαι το πρώτο video που γύρισες; Ποια ήταν η πρώτη ιδέα;
Τα motivational video ήταν μια ξαφνική ιδέα που μου ήρθε την περίοδο που βρισκόμουν στον στρατό. Ήθελα με κάποιο τρόπο να περάσω «μηνύματα» και σε άτομα τα οποία δεν άκουγαν τη ραπ μουσική οπότε επέλεξα να μη «ραπάρω» και απλά να βρω έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο. Έτσι ήρθαν τα motivational videos. Το πρώτο video ήταν το «2 ζωές» και το θέμα του ήταν οι δύο παράλληλες ζωές που ζει ένας άνθρωπος. Η κανονική του και η άλλη που φαντάζεται όταν πέφτει για ύπνο. Όταν αυτό το video βγήκε στο internet δεν περίμενα να γίνει τέτοιος πανικός. Το video απέκτησε τρέλα views και κοινοποιήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες. Ξύπνησα ένα πρωί και δικοί μου άνθρωποι με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως τους σταματούσαν στον δρόμο για να τους πουν για εμένα. Ξαφνικά από ένα target group της τάξεως 13-25 ατόμων κατέληξα να με γνωρίζουν άτομα και σε πιο μεγάλες ηλικίες. Το video αυτό σηματοδότησε μια αρχή νέου content, αντίστοιχου χαρακτήρα και όσο περισσότερα videos έβγαιναν όλο και περισσότερος κόσμος με γνώριζε.

5.Θέματα όπως η φιλία, οι σχέσεις και η βία είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεσαι. Ο κόσμος τι σου λέει;
Λόγω του ελεύθερού μου χρόνου στο στρατό κατάφερα να δημιουργήσω ένα μεγάλο content με διάφορα θέματα. Όταν δημιουργήθηκαν τα πρώτα videos ταυτόχρονα δημιούργησα και το fam, τη λεγόμενη οικογένεια Matrix. Έτσι έδωσα τη δυνατότητα σε κάθε άτομο που έχει ανάγκη, να μου στείλει μήνυμα για οποιοδήποτε πρόβλημα έχει. Το σλόγκαν μου είναι το «YOU ARE NOT ALONE- ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ.»

Τα μηνύματα που δέχομαι καθημερινά-για να απαντηθούν όλα- θα έπρεπε να έχω στην κατοχή μου ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο. Παρ' όλα αυτά στο τέλος της ημέρας πάντα αφιερώνω χρόνο σε αυτά. Τα θέματα τα οποία έχω θίξει σε αυτά τα videos σχετίζονται με καταστάσεις τις οποίες έχω ζήσει σε μικρή ηλικία και ίσως κάποια από αυτά ακόμη και τώρα. Καθημερινά ακούω πράγματα και καταστάσεις που εύχομαι να μην υπήρχαν σε αυτό τον κόσμο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν. Επειδή και εγώ σε μικρή ηλικία βίωσα bullying σε αρκετά μεγάλο βαθμό, σίγουρα θα ήθελα να υπάρχει ένας Epi εκείνη την εποχή που να με συμβουλεύει. Στην ουσία λοιπόν τα videos αυτά τις περισσότερες φορές είναι σαν... σούπερ ήρωας για κάθε άτομο που τα βλέπει, η δράση μου όμως δεν μένει μόνο σε αυτά. Κάνω πράγματα και στη κανονική ζωή και βοηθάω με ακόμη πιο δραστικό τρόπο ανθρώπους. Είναι περιστατικά που δεν θα ήθελα να δημοσιευτούν για αυτό κρατάω χαμηλό προφίλ.

«Το πρόβλημα με τη νέα γενιά νομίζω πως είναι το διαδίκτυο[...] Έτσι στην ουσία δεν χτίζουν την αγάπη αλλά τη ενοικιάζουν κάθε μέρα και με διαφορετικό άτομο.»

epi mtx 1


6. Ένα από τα videos επίσης που είχε κάνει εντύπωση και μάλιστα είχε μπει και στις τάσεις του YouTube ήταν το «Σ' αγαπώ». Τι ήταν αυτό που ήθελες να πεις στα νέα παιδιά που σε παρακολουθούν;
Σχεδόν όλα τα videos έχουν βρεθεί στις τάσεις του ΥouΤube το «Σ' αγαπώ» όμως ήταν αυτό όπου έφτασε πιο ψηλά από όλα. Από καιρό ήθελα να εξηγήσω στη νέα γενιά τη σημαίνει αγάπη διότι στις εποχές που ζούμε είναι εικονική. Όταν λένε Σ' αγαπώ δεν το εννοούν. Ό,τι ζουν είναι εφήμερο. Στη δική μου τη γενιά μπορώ να πω πως κατάφερα να ζήσω την πραγματική αγάπη και ακόμη τη ζω. Το πρόβλημα με τη νέα γενιά νομίζω πως είναι το διαδίκτυο. Έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να βρουν όλο και κάτι διαφορετικό που θα τους ταιριάζει, έτσι στην ουσία δεν χτίζουν την αγάπη αλλά τη ενοικιάζουν κάθε μέρα και με διαφορετικό άτομο. Μέσα σε 3 λεπτά κατάφερα εγώ και η ομάδα μου να δώσουμε στα νέα παιδιά την πραγματική έννοια και αν πραγματικά έστω και ένας κατάλαβε το νόημα του video είμαι υπερευχαριστημένος.

«Αυτοί που κριτικάρουν τη ζωή σου και αυτά που κάνεις έχουν πρόβλημα με τη δική τους ζωή. Μη κοιτάς ποτέ τα σχόλια σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.»




7. Έχεις δεχθεί μηνύματα από haters;
Λόγω της μουσικής μου καριέρας στη ραπ δυστυχώς χωρίς αυτά δεν μπορούμε. Πολλές φορές υπάρχουν σχόλια και κριτικές που ξεπερνούν τα όρια και καταλήγουν χυδαία. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν σε πιο μικρή ηλικία επηρεαζόμουν αρκετά από αυτά, όσο μεγαλώνεις όμως καταλαβαίνεις ότι είναι απλά λόγια από ανώνυμα προφίλ. Το καλό με τα motivational video είναι ότι σπάνια θα βρεις κάποιο hate comment. Αυτοί που κριτικάρουν τη ζωή σου και αυτά που κάνεις έχουν πρόβλημα με τη δική τους ζωή, για αυτό ασχολούνται με εσένα. Η συμβουλή που δίνω είναι να μη κοιτάς ποτέ τα σχόλια σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Παίρνω το ρίσκο γιατί αν δεν ρισκάρεις στη ζωή, τίποτα δεν έχει ουσία.»

8. Το πρόσφατο σου video είχε θέμα τον εκφοβισμό που δέχονται τα κορίτσια στα social media. Δέχθηκες μηνύματα μετά από αυτό και, ποιες ήταν οι αντιδράσεις όσων το είδαν; Τι θα έλεγες σε όσους δέχονται οποιαδήποτε μορφή bulling στα social media;
Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Πήρε διάσταση λόγω των γνωστών υποθέσεων δημόσιων προσώπων. Είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαιτέρα στα χρόνια του διαδικτύου. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι γυναίκες. Το πιο γνωστό σενάριο είναι ότι από ζήλια-δεν ξέρω και εγώ από τι-θέλει κάποιος να κάνει κακό στη παλιά του σχέση, έτσι συναντάμε το ίδιο σκηνικό κάθε φορά. Προσωπικές στιγμές αναρτώνται ή στέλνονται στο internet με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μια κατάσταση στην οποία το θύμα εκτίθεται δημοσίως χωρίς την άδεια του. Οι γυμνές φωτογραφίες είναι κάτι καθημερινό πλέον. Η γενιά αυτή έχει μάθει στο λεγόμενο «Sex chating». Όταν μιλάμε για μικρές ηλικίες τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Το κορίτσι δεν μπορεί να διανοηθεί το τι μπορεί να γίνει στέλνοντας μια τέτοιου είδους φωτογραφία, την στέλνει γιατί έχει την ανάγκη να νιώσει ικανοποίηση για το σώμα της καθώς και να εκλάβει το θαυμασμό από το αντίθετο φύλλο, στην ουσία το κάνει αυτό για να κερδίσει τον άλλον. Από την άλλη, τα αγόρια χρησιμοποιούν τον λεγόμενο... fake έρωτα για να πάρουν αυτές τις φωτογραφίες. Τις περισσότερες φορές ο σκοπός τους είναι να τις δείξουν στα κοντινά τους άτομα, έτσι μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να καταστραφεί η ζωή ενός ατόμου. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα νομικά πλαίσια στα social media, έχουμε ευθύνη και εμείς όμως σε όλο αυτό. Πρέπει να βοηθήσει στο θέμα όλη η κοινωνία, από την οικογένεια μέχρι και το σχολείο. Δεν μπορεί για παράδειγμα να βλέπουμε εργοδότες να μην προσλαμβάνουν κοπέλες στη δουλειά για αυτό το λόγο ή να παρενοχλούν σεξουαλικά για αυτόν τον λόγο. Εν κατακλείδι είναι τεράστιο θέμα, αυτό που έχω να πω είναι να μη φοβηθεί κανένας κανέναν εκφοβισμό από όπου κι αν προέρχεται. Μίλα, μην αφήσεις κανένα να εκθέσει τη ζωή σου.



9.Τι ετοιμάζεις αυτό το καιρό και ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Πρόσφατα κυκλοφόρησα το νέο μου single με τίτλο «Bueno Papi». Ίσως είναι η καλύτερη μου δουλειά όσον αφορά το music video. Στο άμεσο μέλλον ο κόσμος να περιμένει πολλά motivational videos καθώς και διάφορα singles σε ανάλογο ηχόχρωμα σαν το «Monaco» και το «Bueno Papi».



Στόχος μου είναι το 2021 να βγει ο πρώτος μου επαγγελματικός δίσκος μέχρι το καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε όλοι να έχει τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση με τον ιό και να ξαναγυρίσουμε στις μουσικές συναυλίες. Για το τέλος κράτησα το καλύτερο. Να περιμένετε κάτι μεγάλο στον τομέα των Motivational videos. Κάτι που στη Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Παίρνω το ρίσκο γιατί αν δεν ρισκάρεις στη ζωή, τίποτα δεν έχει ουσία.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved