4 μύθοι γύρω από τη γυμναστική που πίστευες μέχρι τώρα και...δεν έπρεπε

Τώρα ξέρεις την αλήθεια

Όταν έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του πώς θα παραμείνεις υγιής και σε φόρμα, υπάρχουν τόσες πληροφορίες εκεί έξω, που δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψεις τι είναι πραγματικότητα και τι λάθος. Για να σε βοηθήσουμε όμως να ζήσεις μια καλύτερη και γεμάτη υγεία ζωή, σου έχουμε 4 μύθους γύρω από την γυμναστική που πίστευες μέχρι τώρα και τελικά έκανες λάθος.

Μύθος 1: Ίδρωσα πολύ, πρέπει να έκανα πολύ καλή γυμναστική
Μμμ, όχι ακριβώς. Ο ιδρώτας είναι μόνο ο τρόπος που ο οργανισμός σου ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σου και πραγματικά δεν λέει τίποτα για το πόσο αποτελεσματική ήταν η προπόνηση σου.

Μύθος 2: Κόβοντας τους υδατάνθρακες θα είσαι πιο υγιής
Οι υδατάνθρακες είναι η πρωταρχική πηγή καυσίμου του οργανισμού σου, οπότε είναι απαραίτητοι 100% για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μύθος 3: Ο καλύτερος τρόπος για να γυμναστείς είναι να τρέξεις. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο
Το τρέξιμο (ή οποιοδήποτε αερόβιο) είναι πολύ καλό για βρεις τη φόρμα σου ή για να τονωθείς. Η ποικιλία των ασκήσεων ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική, διότι το σώμα σου θα συνηθίσει στο ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Μύθος 4: Περισσότερα καθίσματα, περισσότεροι κοιλιακοί
Το να επικεντρώνεσαι σε ένα σημείο του σώματός σου είναι σπάνια αποτελεσματικό. Το σχήμα του σώματός σου, και το πόσο καλά γυμνάζεσαι και επικεντρώνεσαι σε ένα σημείο, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γενετική σου φύση. Οπότε όχι, το να κάνεις περισσότερα καθίσματα, δεν θα σου δώσουν καλύτερους κοιλιακούς, αν η σωματοδομή σου δεν είναι τέτοια.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved