Γιατί οι δημόσιες τουαλέτες έχουν κενό κάτω από την πόρτα;

Όλοι το έχουμε παρατηρήσει, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Φυσικά κι έχει τύχει να χρησιμοποιήσεις δημόσια τουαλέτα. Πολύ θα ήθελες να μη χρειαζόταν λόγω των πιθανών μικροβίων που καιροφυλαχτούν στις επιφάνειές της, όμως, η πραγματικότητα είναι ότι θα έχεις πέσει στην ανάγκη της και, μάλιστα, ουκ ολίγες φορές. Κι αυτό που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις παρατηρήσει είναι το κενό που συνήθως έχουν κάτω από την πόρτα τους. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το σχέδιό τους είναι έτσι;

Ιδού η απάντηση:

  1. Είναι πιο εύκολο να καθαριστούν: Το κενό κάτω από τις πόρτες χρησιμεύει στο να περνάει εύκολα η σφουγγαρίστρα απ’ όλα τα σημεία του πατώματος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Επίσης, το νερό δε συσσωρεύεται στα τοιχώματα κι έχει κάπου χώρο να τρέξει.

  2. Για περιπτώσεις ανάγκης: Αν συμβεί κάτι, όπως μία λιποθυμία, θα γίνει πιο γρήγορα αντιληπτό από κάποιον εκτός λόγω του κενού. Σε διαφορετική περίπτωση, αν έκλειναν, δηλαδή, μέχρι κάτω, θα περνούσε πολύ περισσότερη ώρα μέχρι κάποιος να καταλάβει ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια.

  3. Καλύτερη κυκλοφορία του αέρα: Ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους οι τουαλέτες έχουν κενό είναι η καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στον χώρο. Φαντάζεσαι τη συσσώρευση των οσμών στην περίπτωση που η τουαλέτα έκλεινε εντελώς; Εμείς προσπαθούμε να μην.


Δες άλλους 4 λόγους στην παρακάτω gallery.

Διάβασε επίσης: Είναι το λευκό το χρώμα του φετινού χειμώνα;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved