Πώς η Greta Thunberg έχει γίνει η αγαπημένη μαθήτρια μέχρι και του Leonardo DiCaprio

H Greta Thunberg έχει καταφέρει να εμπνεύσει όχι μόνο τον καθημερινό κόσμο αλλά και μεγάλους αστέρες του κινηματογράφου

H κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα γεγονός που κανείς πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί. Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί με το πέρας των χρόνων και συνεχίζει την ανοδική της πορεία, δημιουργώντας την παγκόσμια ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας. Ενόψει αυτού του συναγερμού και την αναγκαιότητας ανάληψης δράσης, η νέα γενιά φαίνεται να θέλει να εμπνεύσει και να δημιουργήσει τα δικά της πρότυπα.

Στα πιο λαμπρά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας ανήκει και η Greta Thunberg, η 16χρονη από τη Σουηδία, που έγινε γνωστή τον Αύγουστο του 2018, όταν αποφάσισε να κάνει ακτιβιστικές δράσεις σχετικά με την υπερθέρμανση έξω από το Σουηδικό κοινοβούλιο. Κι αυτές δε συμβαίνουν μόνο στα πλαίσια δημόσιων γεγονότων, αφού έχει διαμορφώσει ολόκληρη τη ζωή της σύμφωνα με αυτές τις αξίες.

Έχει αφαιρέσει από τη διατροφή της οτιδήποτε έχει να κάνει με τα ζώα και τα παράγωγά τους κι ενώ οι γονείς της είχαν ενδοιασμούς στην αρχή να το επιστρέψουν, πλέον έχουν γίνει κι οι ίδιοι vegan ακολουθώντας το παράδειγμα της νεαρής τους κόρης.

greta thunberg

Η πρώτη της επαφή με το θέμα έγινε στην ηλικία των μόλις 11 ετών, όταν πέρασε μία περίοδο κατάθλιψης. Η περιβαλλοντική ανησυχία δεν αποτέλεσε τον μοναδικό ρόλο για την ψυχολογική της κατάσταση, όμως, ήταν ένα σημαντικό μέρος της.

«Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κάνω τη διαφορά. Και το πώς βγήκα από αυτήν την κατάθλιψη ήταν ότι σκέφτηκα: είναι απλά χάσιμο χρόνου να νιώθω έτσι γιατί μπορώ να κάνω τόσα πολλά με τη ζωή μου»

Χωρίς να έχει προλάβει να κλείσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής της, έχει ήδη προσθέσει στο βιογραφικό της πληθώρα βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, φτάνοντας το 2019 σε σημείο να δει το όνομά της να φιγουράρει στη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με τo Time.




Φέτος, μάλιστα, ήταν υποψήφια για Nobel Ειρήνης, που μπορεί να μην το κέρδισε -αφού αυτό πήγε στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας- αλλά για το κόσμο σίγουρα βρέθηκε στο πρώτο βάθρο και ειδικά από πλευράς έμπνευσης.

Αν στα 16 της χρόνια έχει καταφέρει όλα τα παραπάνω, που πολλοί ακόμα και με τα διπλάσια χρόνια δεν έχουν καν πλησιάσει, το μέλλον της διαγράφεται χωρίς καμία αμφιβολία λαμπρό.

Αυτό είναι που έχουν καταλάβει οι διάσημοι αστέρες του Hollywood που έχουν ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της δράσης για το περιβάλλον. Ονόματα, όπως ο Leonardo DiCaprio κι ο Arnold Schwarzenegger, τον τελευταίο καιρό, έκαναν αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram με φωτογραφίες τους με την Greta και διθυραμβικά μηνύματα που τις συνόδευαν.

Μπες στην gallery που βρίσκεται στη συνέχεια για να δεις τις φωτογραφίες και τα captions που εξυμνούν την 16χρονη Σουηδέζα.

Διάβασε επίσης: Τριήμερο με τις φίλες: Όταν το πρώτο ταξίδι μακριά από τους γονείς γίνεται πραγματικότητα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved