8 ανατριχιαστικά θρίλερ για να μπεις στο creepy κλίμα του Halloween και να χάσεις τον ύπνο σου

Οι ταινίες σε αυτήν τη λίστα δεν προτείνονται με ελαφριά καρδιά...

Αν είσαι σαν κι εμάς, τότε σίγουρα ξέρεις πόσο μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς μία ταινία ή ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Κι όταν συμπεριλαμβάνεσαι στην κατηγορία των horror lovers, δε ζητάς απλά να περάσεις καλά, αλλά και κάτι που να σε τρομάξει και να σου ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Να κοιτάξεις και λίγο πίσω σου διστακτικά μη κι έχει εμφανιστεί τίποτα περίεργο από αυτά τα «ωραία» -καθόλου- που βλέπεις στην οθόνη. Η' να ανάψεις κι ένα φως παραπάνω για να μην είναι τελείως πίσσα μέσα στο δωμάτιο και δεν ξέρεις από πού να πρωτοφυλαχτείς.

Σε αυτήν την κατάσταση είναι που βρισκόμαστε με τη βοήθεια διαφόρων sites, όπως το Netflix, που μας προμηθεύει ανελλιπώς με νέα entries για να τα απολαμβάνουμε ανά πάσα στιγμή, είτε έχουμε καλέσει την παρέα στο σπίτι, είτε απλά έχουμε ελεύθερο χρόνο και θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε καταλλήλως.

Όταν περιστάσεις, όπως το Halloween, μας χτυπούν την πόρτα, τότε το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε την περίσταση με το browsing της πλατφόρμας και αυτές είναι οι 8 ταινίες που θα σε βάλουν στο κατάλληλο creepy mood.

  1. The Conjuring




Το ζεύγος Warren ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει τους θεατές να μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισαν να βάλουν να δουν ταινία με κάποια από τις ιστορίες τους. Έτσι, το πρώτο storyline, που ξεκινάει το σύμπαν τους, διηγείται την ιστορία μίας μητέρας με τα τέσσερα παιδιά της που ζουν στο Λονδίνο κι έχουν στοιχειωθεί από διαβολικές οντότητες. Οι εικόνες που θα δεις εκεί θα κάνουν τους εφιάλτες σου να μοιάζουν με όνειρα.

  1. A Nightmare on Elm Street




Ok, ναι, το παραδεχόμαστε. Ο Freddy Krueger ήταν, είναι και θα είναι μία από τις πιο τρομακτικές παρουσίες σε ταινίες θρίλερ. Γιατί; Και μόνο το γεγονός ότι ένας παραμορφωμένος τύπος με τεράστιες λεπίδες για νύχια περιμένει να κοιμηθείς για να σε σκοτώσει στον ύπνο σου μάλλον δίνει από μόνο του την απάντηση. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

  1. Insidious




Επειδή, όπως φαίνεται, πολλά αξιοπερίεργα πράγματα συμβαίνουν την ώρα που κοιμάσαι, το Insidious φροντίζει να μοιράζει αρκετά jump scares και άφθονο ψυχολογικό τρόμο στους βαριόμοιρους που σκέφτηκαν πόσο ωραία ιδέα θα είναι να καθίσουν μπροστά στην οθόνη τους. Ο γιος μίας οικογένειας πέφτει σε κώμα μέσα στον ύπνο του για να δούμε λίγο μετά την αρχή ότι έχει μετατραπεί σε ένα άδειο δοχείο που ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταλάβουν πνεύματα από το αστρικό πεδίο. Τα πρώτα βράδια μετά την ταινία μπορεί να έχεις έναν δισταγμό να κοιμηθείς, αλλά χαλάλι.

  1. Hush




Άλλο ένα θρίλερ, στο οποίο η υπόθεση μιλάει από μόνη της και πουλάει στον θεατή πολύ εύκολα μία προβολή: Μία συγγραφέας με απώλεια ακοής αποφασίζει να μείνει σε ένα σπίτι μέσα στα δάση μόνη της και με τον πιο κοντινό γείτονα να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά. Κάπου εκεί μέσα στη σιωπή και την απομόνωση, ένας κουκουλοφόρος δολοφόνος εμφανίζεται στο παράθυρό της κι η συνέχεια χρειάζεται πολύ pop-corn και γερά νεύρα.

  1. The Boy




Μία νταντά προσλαμβάνεται από ένα ζευγάρι για να φροντίσει το αγόρι του σπιτιού. Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο αγόρι είναι μία κούκλα, στην οποία το ζευγάρι συμπεριφέρεται σαν να ήταν κανονικό παιδί, γιατί ο πραγματικός τους γιος πέθανε πριν 20 χρόνια. Υπέροχο; #not

  1. The Unborn




Μία νεαρή γυναίκα τυραννιέται από ένα πνεύμα που προσπαθεί να καταλάβει το σώμα της, με αποτέλεσμα να ζητάει βοήθεια από έναν πνευματικό σύμβουλο. Όταν κοιμάται, βλέπει εφιάλτες. Όταν είναι ξύπνια, το πνεύμα τη στοιχειώνει και μία περίεργη αλλαγή στο χρώμα των ματιών της πρόκειται να την οδηγήσει σε μία τρομακτική ανακάλυψη. Η συμμετοχή του Gary Oldman στην ταινία κάνει λίγο πιο απλά τα πράγματα και σε πείθει λίγο περισσότερο να της δώσεις την ευκαιρία της.

  1. Bird Box




Μία από τις ταινίες που συζητήθηκαν όσο καμία στο Netflix, το Bird Box, παρουσιάζει μία post-apocalyptic εκδοχή του κόσμου, ο οποίος βρίσκεται υπό την απειλή μίας οντότητας που οδηγεί όποιον την κοιτάξει σε αυτοκτονία. Με τον φακό να εστιάζει σε μία και μόνο οικογένεια, η Sandra Bullock προσπαθεί να οδηγήσει τα παιδιά της στην ασφάλεια, όμως, ο δρόμος μέχρι εκεί προβλέπεται δύσκολος και μεγάλος και το μυστήριο ον δεν έχει καμία διάθεση να τους διευκολύνει.

  1. The Gift




Η λίστα έρχεται να κλείσει με το Gift, όπου ένα ζευγάρι θα δει τη ζωή του να παίρνει περίεργη τροπή, όταν ένας γνωστός του συζύγου αρχίζει να φέρνει δώρα. Ένα τρομακτικό μυστικό του παρελθόντος θα αποκαλυφθεί μετά από 20 χρόνια και τότε αρχίζεις να αναρωτιέσαι πόσο καλά ξέρεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου.

Διάβασε επίσης: Dark: Ο,τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την 3η σεζόν της επικής σειράς του Netflix

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved