Adhara Pérez: Η 10χρονη που έχει υψηλότερο IQ από τον Einstein και τον Hawking

Στόχος της Adhara Pérez είναι να εργαστεί στη NASA.

Η Adhara Pérez ήρθε αντιμέτωπη με το φαινόμενο του ενδοσχολικού bullying από πολύ μικρή ηλικία. Γύρω στα 3 της χρόνια, οι γιατροί είπαν στη μητέρα της ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, κάνοντας τη ζωή στο σχολείο για τη 10χρονη εφιάλτη. Το σύνδρομο Άσπεργκερ με το οποίο διαγνώσθηκε η μικρή είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ελλείμματα σε βασικές λειτουργίες του ανθρώπου (π.χ. κοινωνική επαφή, επικοινωνία και φαντασία).

Τα παιδιά την αποκαλούσαν «περίεργη» και οι δάσκαλοί της έλεγαν δτη μητέρα της ότι την έπαιρνε ο ύπνος στην τάξη και ότι συμπεριφερόταν σαν να μην ήθελε να είναι εκεί. Το κοριτσάκι έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, αλλά η μητέρα της Pérez ήξερε ότι η κόρη της ήταν ξεχωριστή... Και είχε δίκιο!

16χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χρυσό στο PowerPoint και ετοιμάζεται για τις ΗΠΑ

Η Sánchez αποφάσισε να πάει την κόρη της σε παιδοψυχολόγο και εκείνος δεν άργησε να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για μια ιδιοφυΐα. Έτσι, συμβούλευσε τη μητέρα της να την γράψει στο Centre for Attention to Talent (CEDAT), ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Η Sánchez έμαθε γρήγορα ότι η κόρη της δεν ήταν απλώς χαρισματική, αλλά μια πραγματική ιδιοφυΐα με IQ 162 - υψηλότερο από του Albert Einstein (160) και του Stephen Hawking (154)!

Η οικογένεια Sánchez προέρχεται από το Tláhuac του Μεξικού, έναν από τους 16 δήμους στους οποίους χωρίζεται η Πόλη του Μεξικού. Πρόκειται μια από τις πιο φτωχικές γειτονιές της πόλης.


Η 10χρονη είναι κιόλας φοιτήτρια Πανεπιστημίου!

Όταν ήταν μόλις 5 ετών, η Adhara Pérez τελείωσε το Δημοτικό, στα 6,5 το Γυμνάσιο και στα 8 της πήρε απολυτήριο Λυκείου. Ολοκλήρωσε, δηλαδή, τον υποχρεωτικό κύκλο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα σε μόλις 3 χρόνια!. Το 2019, το όνομά της βρέθηκε στη λίστα του Forbes, ανάμεσα στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του Μεξικού. Σήμερα, σπουδάζει μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI και βιομηχανική μηχανική με έμφαση στα μαθηματικά στο UNITEC (Universidad Tecnológica de México). Πρόσφατα, μάλιστα, εκπροσώπησε το πρώτο πανεπιστήμιο στο Μοντερέι, κάνοντας διάλεξη για τις μαύρες τρύπες σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού της Τιχουάνα.

https://www.instagram.com/p/CTIyaBbM4Tf

Η Pérez προσκλήθηκε να σπουδάσει εκεί προσωπικά από τον πρόεδρο του πανεπιστημίου, Robert C. Robbins, ο οποίος της έστειλε μια επιστολή που έγραφε: «Ενθουσιάστηκα όταν διάβασα για την απίστευτη ιστορία σου στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι το σχολείο των ονείρων σου είναι το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Έχουμε πολλά εξαιρετικά προγράμματα διαστημικών επιστημών, θα είχες πολλές ευκαιρίες να εργαστείς δίπλα στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου… Έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου και ελπίζω να σε καλωσορίσω στην πανεπιστημιούπολη μια μέρα». Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να ταξιδέψει εκεί λόγω προβλημάτων με την έκδοση Visa.

«Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να σπάσουμε το στερεότυπο ότι τα παιδιά με αυτισμό δεν μπορούν και δεν είναι ικανά να πετύχουν πράγματα», είπε η μητέρα της στην Mazatlan Post.


Στο μέλλον, η Pérez θέλει να γίνει αστροναύτης και να εργαστεί στη NASA. «Θέλω να πάω στο διάστημα για να αποικίσω τον Άρη», είπε χαρακτηριστικά στο Infobae. Και εμείς της το ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας!

Πηγή φωτογραφιών: @adhara_perez11

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε υποτροφία σε Πανεπιστήμιο Αστροφυσικής των ΗΠΑ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved