16χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χρυσό στο PowerPoint και ετοιμάζεται για τις ΗΠΑ

Ο Χρήστος Λέτσιος είναι ο μεγάλος νικητής στον ελληνικό διαγωνισμό.

Μπορεί να είναι μόλις 16 χρόνων, αλλά ο Χρήστος Λέτσιος από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να γεμίσει περηφάνια τους γονείς και τους καθηγητές του κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού «Microsoft Office Specialist». Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την ACTA - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο μαθητής που φοιτά στο Κολχικό Θεσσαλονίκης ήταν ασυναγώνιστος!

Σε λίγες ημέρες ο Χρήστος θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια για να πάρει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist championship, και συγκεκριμένα στην κατηγορία PowerPoint.

18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε υποτροφία σε Πανεπιστήμιο Αστροφυσικής των ΗΠΑ

Εκτός από τον 16χρονο, ο οποίος είναι μια ιδιοφυΐα στο κομμάτι της πληροφορικής, στην Αμερική θα ταξιδέψουν επίσης ακόμη δύο νικητές από την Ελλάδα: o 17χρονος μαθητής Λυκείου Νικόλας Ραπάνης από το Ηράκλειο, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Excel, και ο τριτοετής φοιτητής Ανδρέας Ναλμπάντης από την Καβάλα, που σπουδάζει μηχανικός πληροφορικής και κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία Word.

Ο Χρήστος Λέτσιος κατάλαβε από νωρίς ότι αγαπά την πληροφορική

Πριν ακόμη ξεκινήσει το σχολείο, ο Χρήστος Λέτσιος αγαπούσα τα παιχνίδια που είχαν να κάνουν με τη χημεία, την αστρονομία και την πληροφορική. Στην τετάρτη Δημοτικού ξεκίνησε μαθήματα πληροφορικής στο Office και όταν πήγε γυμνάσιο αποφάσισε να αρχίσει μαθήματα προκειμένου να πάρει την πιστοποίηση της Microsoft.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο 16χρονος είπε: «Οι γονείς μου δεν ασχολούνται με την πληροφορική αλλά ήταν δίπλα μου σε ό,τι εγώ αγαπούσα. Όταν είδαν την κλίση μου στην πληροφορική, με στήριξαν από την πρώτη στιγμή και είχα δικό μου υπολογιστή από μικρή ηλικία, οπότε και άρχισα να πειραματίζομαι».

Τη μεγάλη του νίκη στον διαγωνισμό οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον κηθηγητή του, ο οποίος είδε το ταλέντο του από τους πρώτους μήνες της φοίτησής του στη σχολή και του πρότεινε να συμμετάσχει στο PowerPoint.

nikites

Η προετοιμασία του Χρήστου για τον διαγωνισμό

1.400 μαθητές διεκδίκησαν την πρωτιά στον απαιτητικό διαγωνισμό πληροφορικής που διήρκησε μισή ώρα, αλλά ο Χρήστοε ήταν αυτός που τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πού το οφείλει αυτό; Στις αμέτρητες ώρες που πέρασε μπροστά στον υπολογιστή προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Παίζει ρόλο και ο χρόνος και τα κλικ. Είναι ένας διαγωνισμός ταχύτητας και αρτιότητας. Όταν ξεκινάει η εξέταση έχουμε 30 καθήκοντα και οι διαγωνιζόμενοι περνούν από όλες τις φάσεις. Υπάρχουν παιδιά που δεν τους φτάνουν τα 30 λεπτά για να ολοκληρώσουν το τεστ. Εγώ τελείωσα σε 25'. Ο χρόνος είναι καίριο σημείο, μετά μετράνε τα κλικς, με πόσες κινήσεις θα το κάνεις και φυσικά να είναι σωστές οι κινήσεις», δήλωσε ο 16χρονος.

Και συμπλήρωσε:

«Το σχολείο μου με στηρίζει γιατί με αφήνει να εκφράσω το ταλέντο μου και να βοηθήσω, πράγμα που δεν κάνουν όλα τα σχολεία. Εγώ για παράδειγμα έχω φτιάξει από το μηδέν την ιστοσελίδα του σχολείου μας».

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved