18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε υποτροφία σε Πανεπιστήμιο Αστροφυσικής των ΗΠΑ

O Μενέλαος Ράπτης ετοιμάζει τις αποσκευές του για την Πενσυλβάνια όπου θα φοιτήσει με ολική υποτροφία στο κολλέγιο Franklin and Marshall.

18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε υποτροφία σε Πανεπιστήμιο Αστροφυσικής των ΗΠΑ

Ένας 18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να εισαχθεί με υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα αστροφυσικής στον κόσμο. Ο Μενέλαος Ράπτης είχε επιλεγεί από τη μη κερδοσκοπική εταιρία Space Generation Advisory Council, στους 4 καλύτερους από όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρουσιάσει την εργασία του στο Γενικό Συμβούλιό της, σχετικά με την πρόβλεψη της πανδημίας του κορωνοϊού, με βάση διαστημικά δεδομένα δορυφόρων.

Το πρόγραμμα σπουδών στην αστροφυσική του κολλεγίου Franklin and Marshall όπου θα φοιτήσει ο Μενέλαος περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την πρακτική φοιτητών σε μεγάλες διαστημικές εταιρίες, ετήσια ταξίδια σε περιοχές τηλεσκοπίων της NASA, όπως στη Χαβάη, αλλά και έρευνα υψηλού επιπέδου.

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου μαθητή 

«Ένα παιδικό όνειρο ζωής μεταμορφώθηκε σε πραγματικότητα», είπε ο 18χρονος μαθητής, ο Μενέλαος Ράπτης, εμφανώς ευδιάθετος μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η καθημερινότητά μου και ό,τι την περικλείει, το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβάνομαι τον κόσμο, άλλαξε πριν από λίγες ώρες, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την αποδοχή μου από το κορυφαίο κολέγιο αστροφυσικής των ΗΠΑ Franklin and Marshall. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα λόγια του αστροναύτη Frank de Winne, στη βράβευσή μου από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρία, για την πρώτη θέση σε διαγωνισμό αστροφυσικής, πως «Ο ουρανός δεν είναι ένα όριο. Είναι απλώς εκεί που ξεκινάει η διασκέδαση». Τα παραπάνω λόγια, έχω την ευκαιρία τώρα να βιώνω ως αλήθειες, αλήθειες που ελπίζω να με οδηγήσουν σε μια ξεχωριστή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, στο μονοπάτι των φυσικών επιστημών», συμπλήρωσε.

«Τα επόμενα σχέδιά μου περιλαμβάνουν την απόλαυση της μεγαλύτερης διάκρισής μου. Θα ήταν εύλογο να σχεδιάζω την άμεση δημιουργία ενός νέου στόχου, ωστόσο θεωρώ πως είναι αναγκαίο κανείς να κοιτάζει πίσω στα πολυσήμαντα μηνύματα του παρελθόντος, πριν εκκινήσει μια πορεία προς το μέλλον», δήλωσε ο 18χρονος στο ΑΠΕ.

«Θερμά Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Ράπτη Μενέλαο, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία στο Σχολείο μας έγινε δεκτός με ολική υποτροφία στο κολλέγιο Franklin and Marshall, της ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ των Η.Π.Α. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε και το πλούσιο βιογραφικό του, το οποίο είναι γεμάτο με Πανελλήνιες, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις που κατέκτησε με τη βοήθεια του Σχολείου μας και τη φροντίδα των άξιων καθηγητών του», ανέφερε η ανακοίνωση των φροντιστηρίων στα οποία φοίτησε ο μαθητής.

Ο Μενέλαος Ράπτης, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει ως πρότυπο ζωής κάποιον διακεκριμένο επιστήμονα διεθνούς φήμης, αλλά τον πατέρα του, που τον στηρίζει έμπρακτα όλα τα τα χρόνια των προσπαθειών του.

Πηγή κεντρικής: fryganiotis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: