Invision

Τα «Παράσιτα» και δύο ακόμα κορεάτικες ταινίες που θα δεις και δε θα σε απογοητεύσουν

Ο κορεάτικος κινηματογράφος στα καλύτερά του!

Η αμερικανικής παραγωγής και κορεάτικης έμπνευσης (η σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Celine Song είναι από τη Νότια Κορέα) ταινία «Περασμένες Ζωές» (Past Lives) κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία Gotham 2023 και αυτό είναι ένας καλός λόγος για να αρχίσουμε να (ξανα) συζητάμε για κορεάτικες ταινίες που αξίζει να τους αφιερώσουμε τον χρόνο μας και να τις δούμε.

Παράσιτα

Η ταινία «Παράσιτα», η οποία κυκλοφόρησε το 2019, είναι η κορεατική ταινία με τα υψηλότερα έσοδα σε πολλές χώρες, η πρώτη μη αγγλική παραγωγή που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και θεωρείται παγκοσμίως ως μία από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα.

Η υπόθεση αφορά μια άπορη οικογένεια που ζει στις φτωχογειτονιές της Σεούλ και προσκολλάται σε μια πλούσια, σε σημείο να ζει κρυφά στο σπίτι της, μέχρι που η κοινωνική τάξη αναπόφευκτα διορθώνεται. Αλλά μέσα σε αυτό υπάρχει ένα συναρπαστικό, αστείο, συχνά ενοχλητικό κομμάτι της ψυχαγωγίας που δεν άφησε τις αδαείς ελίτ του Χόλιγουντ παρά να σηκωθούν όρθιες και να ζητωκραυγάσουν.

Mother

Η υπόθεση της ταινίας Mother αφορά μια χήρα μητέρα της οποίας ο διανοητικά ανάπηρος γιος συνδέεται με τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού. Ο χειρισμός της υπόθεσης δολοφονίας είναι απρόσεκτος, οπότε η «Μητέρα» παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να αποδείξει την αθωότητα του γιου της.

Το «Mother» συγκεντρώνει σε ένα πακέτο με σκοτεινό χιούμορ, ένα μυστήριο δολοφονίας και ένα οικογενειακό δράμα. Είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία για την αποφασιστικότητα, την αγάπη, το σύστημα δικαιοσύνης και το μέχρι πού θα φτάσει ένας γονιός για να προστατεύσει το παιδί του.

Περασμένες Ζωές

Εάν δεν έχεις δει ακόμα αυτή την ταινία, που στέφθηκε η καλύτερη της χρονιάς του 2023, αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία. Μπορεί η παραγωγή να είναι αμερικανική αλλά η έμπνευση είναι κορεάτική και για αυτό την λόγο την συμπεριλαμβάνουμε!

Με πρωταγωνιστές δύο παιδιά δημοτικού, τη Nora και τον Young Hae Sung, οι οποίοι κάνουν παρέα μέχρι η οικογένεια της Nora να αποφασίσει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, η ταινία ακολουθεί τις συνδέσεις και αποσυνδέσεις τους μέσα στον χρόνο.

Παράλληλα, ακολουθεί και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις των πρωταγωνιστών, οι οποίες καταλήγουν πάντα στο In-yun, για το οποίο γίνεται αναφορά πολλές φορές στην ταινία.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved