Το Ημερολόγιο και ο Τιτανικός μας έκαναν να πιστέψουμε στον έρωτα αλλά ήταν σωστοί οι λόγοι;

Εσένα σε έπεισε το Ημερολόγιο και ο Τιτανικός για την ύπαρξη του αληθινού έρωτα;

Ο έρωτας σε εμπνέει με έναν μοναδικό τρόπο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι ψάχνουμε πάντα το πως μπορούμε να τον έχουμε στη ζωή μας. Τι περισσότερες φορές ψάχνουμε τον έρωτα γύρω μας, αλλά υπάρχουν και κάποιες στιγμές που έχουμε ανάγκη να τον δούμε μπροστά μας να δημιουργείται, να πλάθεται, να εκτυλίσσεται. Εκείνες οι στιγμές αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να φέρουμε στο νου μας τη λίστα με αγαπημένα ζευγάρια του κινηματογράφου που μας έκαναν να πιστέψουμε πως ο έρωτας μπορεί να υπάρξει σε οποιαδήποτε στιγμή, εποχή ή συνθήκη.

Όσο μεγάλη και αν είναι η δική σου λίστα, είναι οριακά αδύνατον να μην περιλαμβάνει το The Notebook και τον Τιτανικό. Είναι, όμως, για τους σωστούς λόγους σε αυτή τη λίστα;

Allie & Noah - Το Ημερολόγιο

Δεν υπάρχει λίστα για ρομαντικές ταινίες που να μην συμπεριλαμβάνει αυτή την ταινία. Μπορεί να μην μας έκανε όλους να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση μετά τον έρωτα της Allie και του Noah να μην είδες με πιο τρυφερή ματιά τους παππούδες που περπατάνε χέρι-χέρι στον δρόμο και αυτός είναι ο βασικός λόγος που την συμπεριλαμβάνω και εγώ στην δική μου προσωπική λίστα «ρομαντικών ταινιών που με έκαναν να πιστέψω στον έρωτα».

Η φράση «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» έγινε πράξη. Παρά τα εμπόδια, παρά το γεγονός ότι έζησαν χώρια και η Allie βρέθηκε με κάποιον άλλον, η αγάπη τους νίκησε και γέρασαν μαζί. Ουτοπικό; Πολύ, ειδικά για την εποχή μας, αλλά είναι από εκείνες τις ταινίες που δεν σε αφήνουν με την απορία του μέλλοντος. Ξέρεις τι έγινε μέχρι το οριστικό τέλος της ζωής των πρωταγωνιστών και αυτό το «ουτοπικό» τέλος είναι καλύτερο από το να αναρωτιέσαι για καιρό «τι να έγινε άραγε στη συνέχεια». Ξέρεις την κάθε συνέχεια και είναι αυτό που θέλεις για τη δική σου ζωή. Αυτό μοιάζει αρκετό.

Jack & Rose – Τιτανικός

Ακόμα ένα ζευγάρι που βρίσκεται διαχρονικά σε λίστες με τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών. Μία ταινία που μιλά στην πραγματικότητα περισσότερο για τις κοινωνικές ανισότητες και λιγότερο για τον έρωτα, έχει γίνει ύμνος κάθε ρομαντικής ψυχής εκεί έξω. Χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα ένα πάθος ανάμεσα σε Jack και Rose, το story μας δείχνει πως οι εύποροι καταφέρνουν να σώζονται από κάθε καταστροφή, την στιγμή που οι φτωχοί θαλασσοπνίγονται, άλλες φορές κυριολεκτικά κι άλλες μεταφορικά.

Παρά το γεγονός ότι πλέον βλέπω με διαφορετική ματιά την συγκεκριμένη ταινία, παλαιότερα και εγώ είχα πειστεί για τον μεγάλο έρωτα που ξαφνικά αναπτύχθηκε ανάμεσα στον φτωχό Jack και την πάμπλουτη Rose. Είχα πειστεί κι εγώ ότι υπήρξε ένας μεγάλος έρωτας που φωνάζει «I can fly» και χορεύει μέχρι τελικής πτώσης. Είχα πειστεί, ακόμα περισσότερο, ότι ο Jack έχασε τη ζωή του για τον έρωτα. Και αυτό για κάποιον λόγο μοιάζει πολύ ρομαντικό.

Πηγή κεντρικής εικόνας: LEAD Technologies

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved