Stranger Things ή Elite; 5 teen σειρές που έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας

Αυτές τις σειρές τις έχουμε αγαπήσει λίγο παραπάνω. 

Υπάρχουν πολλές σειρές που μιλούν για την ζωή στην εφηβεία. Νέοι πρωταγωνιστές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν η ζωή σου είναι πράγματι πολύ βαρετή ή αν απλώς δεν έχεις βρεθεί στο κατάλληλο μέρος ή ακόμα και στην κατάλληλη χώρα. Αγαπάμε τις teen σειρές για πολλούς λόγους αλλά περισσότερο γιατί αποτελούν σειρές που μας κάνουν να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ταύτιση με τους πρωταγωνιστές που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε δικές τους δύσκολες στιγμές και μας κάνουν για λίγο να ξεχνιόμαστε από τις δικές μας δύσκολες φάσεις ζωής.

Αυτές, λοιπόν, είναι πέντε από τις teen σειρές που ξεχωρίζουμε!

Euphoria

Το Euphoria καταφέρνει να θίξει σοβαρά θέματα που αφορούν τη σημερινή νεολαία όπως τα ναρκωτικά, η σεξουαλικότητα και η κακοποίηση.

Η σειρά ακολουθεί μια ομάδα μαθητών του λυκείου, καθώς αυτοί επιχειρούν να διαχειριστούν τα ναρκωτικά, το σεξ και την βία, σε μια προσπάθεια να δώσουν νόημα στο αβέβαιο μέλλον τους.

Stranger Things

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της σειράς, η υπόθεση ξεκινάει με την εξαφάνιση ενός μικρού αγοριού. Τότε, μια μικρή πόλη αποκαλύπτει ένα μυστήριο που εμπλέκει μυστικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα παράξενο κορίτσι.

Elite

Το Elite απεικονίζει φυλετικές και ταξικές συγκρούσεις, οι οποίες οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα για τους μαθητές. Ορισμένοι χαρακτήρες παλεύουν με τη σεξουαλικότητά τους και φοβούνται τις ενδεχόμενες συνέπειες, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μισητά συντηρητικά περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της σειράς, «μετά την κατάρρευση του κτιρίου του σχολείου τους, τρεις φίλοι, η Nadia, ο Samuel και ο Christian, λαμβάνουν υποτροφίες για το Las Encinas, το πιο αριστοκρατικό ιδιωτικό σχολείο στη Μαδρίτη της Ισπανίας, για να τελειώσουν την πρώτη τους χρονιά. Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από την κατασκευαστική εταιρεία που ευθύνεται για την κατάρρευση του σχολείου».

Never Have I Ever

Για τρεις σεζόν, το Netflix ταξιδεύει τους θεατές μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής της Devi Vishwakumar στη σειρά Never Have I Ever.

Από την παρακολούθηση της ατρόμητης και ειλικρινούς έφηβης που θρηνεί τον εκλιπόντα πατέρα της μέχρι τη σιδερένια φιλία που μοιράζεται με τις κολλητές της Eleanor και Fabiola και το συγκλονιστικό ερωτικό τρίγωνο με την Devi, τον ορκισμένο εχθρό της, Ben, και τον καλύτερο αθλητή του σχολείου της, Paxton, υπάρχουν πολλές κορυφαίες στιγμές στη σειρά που σε μεταφέρουν σε έναν teen κόσμο που έζησες, ζεις ή θα ήθελες να ζεις.

Και φυσικά! Sex Education

Στη σειρά Sex Education, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε την 4η σεζόν, πρωταγωνιστής είναι ο κοινωνικά αδέξιος μαθητής λυκείου, Otis, ο οποίος μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του έρωτα, αλλά παίρνει καλή καθοδήγηση για το θέμα στο προσωπικό του μάθημα σεξουαλικής αγωγής - ζώντας με τη μαμά Jean, η οποία είναι σεξοθεραπεύτρια. Όντας περιτριγυρισμένος από εγχειρίδια, βίντεο και ανοιχτές συζητήσεις για το σεξ, ο Otis έχει γίνει ένας απρόθυμος ειδικός στο θέμα.

Όταν οι συμμαθητές του μαθαίνουν για την οικογενειακή του ζωή, ο Otis αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις εμπιστευτικές του γνώσεις για να βελτιώσει τη θέση του στο σχολείο, οπότε συνεργάζεται με το πανέξυπνο «κακό» κορίτσι Maeve για να στήσουν μια υπόγεια κλινική σεξοθεραπείας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των συμμαθητών τους. Αλλά μέσα από πολλή ανάλυση της εφηβικής σεξουαλικότητας, ο Otis συνειδητοποιεί ότι ίσως χρειάζεται και ο ίδιος κάποια θεραπεία.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved