Charlotte Jane: Το κορίτσι που λατρεύει ο Lewis Capaldi μιλά στο Teen Queen

Γράφει η Ανθία Φιλιππή.

Πόσο ταλέντο μπορεί να κρύβει ένα πρόσωπο; Πόση θέληση για δημιουργία και πόση... φωνή για τραγούδι; Η Charlotte Jane είναι το τρανό παράδειγμα πως αν θέλεις κάτι πραγματικά μπορείς να γυρίσεις τη γη ανάποδα μέχρι να κατακτήσεις τους στόχους σου.

Η μουσική βιομηχανία γνωρίζει καθημερινά χιλιάδες ονόματα, ωστόσο το όνομα που θα ακούς διαρκώς από εδώ και στο εξής είναι εκείνο της Charlotte Jane. Είναι μόλις 22 χρονών και έχει κυκλοφορήσει τα δικά της κομμάτια, έχει ανοίξει συναυλίες σπουδαίων καλλιτεχνών, είναι η αγαπημένη του Lewis Capaldi και ναι, έχει να σου πει πολλά!

Ποια να είναι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας; Είναι όντως σαν εσένα! Λατρεύει τη μαγειρική, της αρέσει το καλό φαγητό, λυπάται, χαίρεται και δεν ντρέπεται να εκφράσει τα συναισθήματά της!

Από νωρίς ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να ονειρεύεται πως... δημιουργώντας θα μοιραστεί την αλήθεια της μέσα από τα κομμάτια της.

Η Charlotte Jane μίλησε αποκλειστικά στο Teen Queen και την Ανθία Φιλιππή και παρακάτω θα βρεις όλα όσα θέλεις να μάθεις για εκείνη.

1. Αν θα έπρεπε να συστηθείς σε κάποιον που δεν σε ήξερε, από πού θα ξεκινούσες;
Θα έλεγα «Γεια, με λένε Charlotte Jane. Προέρχομαι από μία πόλη που λέγεται Hull στο ανατολικό Yorkshire της Αγγλίας. Εκτός από μουσική, μου αρέσει να μαγειρεύω και να τρώω φαγητό, μου αρέσει η πεζοπορία, το τρέξιμο, το ροζέ κρασί και λατρεύω να γελάω. Συνήθως είμαι ή πολύ χαρούμενη ή πολύ λυπημένη, γι’ αυτό πρέπει να δουλεύω σκληρά για να βρίσκω την ισορροπία αυτών των δύο μέσα μου. Παρόλα αυτά νομίζω πως επειδή είμαι έτσι έχω περισσότερη έμπνευση για να γράφω τραγούδια.»

2. Πότε κατάλαβες πως θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;
Νομίζω από τα 6 ή τα 7 μου δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να τραγουδάει. Σίγουρα πέρασα διαφορετικές φάσεις, όπως κάθε παιδί, που μπορεί να ήθελα να γίνω αθλήτρια πατινάζ (αφού είδα την ταινία Ice Princess) ή επαγγελματίας αθλήτρια στο σχοινάκι (αφού είδα την ταινία Jump In!), αλλά η μουσική ήταν κάτι που υπήρχε πάντα γύρω μου στα παιδικά μου χρόνια. Αγάπησα να γράφω τραγούδια από την ηλικία των 6, έκανα shows για την οικογένειά μου στο σαλόνι από τότε που μπορούσα να περπατήσω και σύντομα ανέβηκα στην σκηνή. Η πραγματική στιγμή που ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα παρόλα αυτά, ήταν όταν ήμουν 17 και γνώρισα τον manager μου. Τότε ξεκίνησα να δουλεύω στην μουσική βιομηχανία full-time.

charlottejane 2


3. Το 2021 είναι σίγουρα η χρονιά σου. Κυκλοφόρησε τα singles «Get It Right » και «Down Days». Τι έχεις να θυμάσαι από αυτά τα κομμάτια
Ποιος ξέρει; Το ελπίζω! Έγραψα και τα 2 τραγούδια στο Los Angeles πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία. Οπότε όταν σκέφτομαι την εποχή που δημιουργήθηκαν νιώθω πως ζούσα σε ένα τελείως διαφορετικό πλανήτη! Θυμάμαι πως το tag line «did I get it right? Yup» προήλθε από ένα σαρκαστικό αστείο σε μία συζήτηση με τον Dayyon Alexander και τον Jeff Shum, με τους οποίους γράφαμε μαζί τραγούδια. Νόμιζα πως ήταν μία απλή πλάκα, αλλά τελικά δούλεψε! Ένα αστείο γεγονός σχετικά με το που έγραψα το «Down Days» είναι πως το studio που το ηχογραφήσαμε είναι δίπλα στο Cecil Hotel. Αν έχει δει κανείς το ντοκιμαντέρ του Netflix γι’ αυτό το μέρος, θα καταλάβει γιατί όλο αυτό είναι λίγο τρομαχτικό.



«Όταν έγραφα το «Get It Right» ήμουνα πολύ θυμωμένη»

4. Τι σε ενέπνευσε;
Όταν έγραφα το «Get It Right» ήμουνα πολύ θυμωμένη και η δημιουργία αυτού του τραγουδιού ήταν ένας τέλειος τρόπος για να βγάλω λίγο από αυτόν τον θυμό και την αγανάκτηση. Το τραγούδι είναι προϊόν απογοήτευσης από έναν άνθρωπο. Το «Down Days» ήταν ένα τεράστιο προσωπικό ορόσημο για εμένα. Έμαθα πολλά γράφοντας αυτό το τραγούδι. Κατά κάποιο τρόπο, συμφιλιώθηκα με την ψυχική μου υγεία και κάθε φορά που ακούω το track είναι σαν μία υπενθύμιση να μην είμαι τόσο σκληρή με τον εαυτό μου και να μου επιτρέπω να έχω μέρες που δεν θα νιώθω τόσο καλά.

«Η υποστήριξη που έχω λάβει, κυρίως από τον Lewis, απλά με ξεπερνά. Πραγματικά, με βοήθησε να αυξήσω την αυτοπεποίθησή μου.»

5. Είσαι μόλις 22 χρονών και έχεις βρεθεί επί σκηνής με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Lewis Capaldi, o Tom Odell και η Charlotte Jane. Πώς είναι η εμπειρία αυτή;
Είναι τρελό ότι είχα την ευκαιρία να ανοίξω συναυλίες για καλλιτέχνες που ακούω στο σπίτι μου ή στο αμάξι μου. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν την αυτοπεποίθηση να με αφήνουν να παίζω για τους fans τους και η υποστήριξη που έχω λάβει, κυρίως από τον Lewis, απλά με ξεπερνά. Πραγματικά, με βοήθησε να αυξήσω την αυτοπεποίθησή μου στην αρχή και τώρα πια με ενθαρρύνει να πιστεύω στην τέχνη μου.




6. Έχει υπάρξει κάποια συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη που τελικά δεν ήταν τόσο ιδανική και να μην κατέληξε όπως θα ήθελες; Έχεις μια τέτοια ιστορία να μας διηγηθείς;
Θα είμαι ειλικρινής, μία φορά σε μία περιοδεία άνοιξα για έναν καλλιτέχνη και δεν πέρασα και τόσο καλά. Αυτός και η ομάδα του ήταν αρκετά δυσάρεστοι αλλά σίγουρα δεν είμαι από εκείνες που θα παρομοιάσει κάπως κάποιον, γιατί πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην ζωή του άλλου. Προσπαθώ να είμαι ευγενική με όσους γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρη πως έχουν υπάρξει περιστάσεις που άλλοι έχουν σκεφτεί πως δεν είμαι ευχάριστη… ίσως να πέρναγα κάτι άσχημο και να μην μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως αυτό έβγαινε και στους ανθρώπους γύρω μου.

Charlotte Jane6 by Lennon Gregory



7. Η καραντίνα σε εμπόδισε στα μουσικά σου projects ή σε βρήκε ακόμη πιο δημιουργική;
Το πρώτο μισό του lockdown ήταν παντελώς μη παραγωγικό για εμένα. Δεν είχα καμία έμπνευση, ήμουν μπερδεμένη, θυμωμένη… και η λίστα συνεχίζεται. Νομίζω πως αυτό το διάλειμμα κατά κάποιο τρόπο ήταν καλό για εμένα. Βρισκόμουν σε περιοδεία non-stop για ενάμιση χρόνο, οπότε ήταν καλό να μην κάνω τίποτα για λίγο. Παρόλα αυτά, από τον Σεπτέμβριο, δημιουργώ μουσική και είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό!

Charlotte Jane5 by Lennon Gregory



8. Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και στο εξής;
Ο πιο κοντινός στόχος μου είναι να πάνε όλα τέλεια στο επόμενο βίντεο κλιπ μου που γυρίζω σε λίγες μέρες για το επόμενό μου single. Επίσης, δουλεύω πολύ τη φωνή μου για να μπορώ να κάνω shows αμέσως μόλις είναι δυνατόν. Πέρα από την μουσική, θέλω να γίνω καλύτερη στην ζαχαροπλαστική, να τελειώσω την επίπλωση του καινούριου μου σπιτιού και να τρέξω ένα μισό μαραθώνιο!

«Άσε τους ανθρώπους να σε δουν χωρίς φίλτρο, τον αυθεντικό σου εαυτό.»

9. Τι νέο να περιμένουμε από την Charlotte;
Ένα EP με 5 tracks και υπέροχα βίντεο κλιπ. Κάποιου είδους επικό live stream και όταν θα είναι δυνατόν ένα tour. Woohoo!

10. Τι θα συμβούλευες τον νεότερο εαυτό σου-που τώρα ξεκινά να ονειρεύεται- αν θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω το χρόνο;
Κανείς δεν μπορεί να είναι μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου εκτός από εσένα. Άσε τους ανθρώπους να σε δουν χωρίς φίλτρο, τον αυθεντικό σου εαυτό και πίστεψε πως αυτό είναι παραπάνω από αρκετό.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved