5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν προσέχεις όσο θα έπρεπε το σώμα και το μυαλό σου

Πώς θα διαπιστώσεις ότι -μάλλον- έχεις χάσει τον εαυτό σου;

Υπάρχουν κάποιες φορές που τα πράγματα μοιάζουν να χάνονται από τον έλεγχο μας. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με καταστάσεις μέσα στις οποίες πάντα αισθανόμασταν ασφάλεια, ωστόσο, τέτοιες στιγμές είναι μερικές φορές απαραίτητες για να μας ταρακουνήσουν και να μας κάνουν να διαπιστώσουμε «τι πάει λάθος τέλος πάντων;». Συνήθως, το λάθος έχει να κάνει με τον εαυτό μας και το γεγονός ότι έχουμε σταματήσει να δίνουμε την αξία που πρέπει σε εμάς, το σώμα και το μυαλό μας. Κοινώς: Σε ξέχασες κάπου στον δρόμο.

Πότε συμβαίνει, όμως, αυτό;

Διάβασε παρακάτω τα πέντε σημάδια:

#1 Θυμώνεις με το παραμικρό

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να θυμώνει με άλλους χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο τότε είναι πολύ πιθανό να μην φροντίζεις τον εαυτό σου όσο θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημά σου δεν είναι οι συμπεριφορές των άλλων απέναντί σου αλλά η δική σου συμπεριφορά απέναντι σε εσένα. Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξει εδώ;

#2 Είσαι περισσότερο κουρασμένη παρά με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν αισθάνεσαι πολύ συχνά κουρασμένη χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό λόγος είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στις «εξαντλημένες μπαταρίες» του εγκεφάλου σου. Δώσε χρόνο και χώρο στον εαυτό σου και φρόντισε να κρατάς πάντα έσω και μία ώρα την ημέρα για να συνδεθείς με τον εαυτό σου κάνοντας πράγματα που αγαπάς.

#3 Ανησυχείς διαρκώς και είσαι νευρική

Αν η νευρικότητα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το πιθανότερο είναι στην πραγματικότητα να αποτελεί ακόμα ένα δείγμα που επιβεβαιώνει ότι το σώμα και το μυαλό σου δεν είναι οι προτεραιότητες σου

#4 Οι φίλοι και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι απομακρύνονται

Αν έχεις να δεις εβδομάδες τους φίλους σου και τα μέλη της οικογένειας σου δεν απαντούν στις κλήσεις σου, τότε υπάρχει πρόβλημα και καλό είναι να βρεις έναν τρόπο να επικοινωνήσεις, αφού πρώτα πάρεις απόφαση ότι πρέπει να θέσεις και πάλι σε προτεραιότητα τον εαυτό σου. Μόνο τότε οι σχέσεις σου θα βασίζονται πάνω σε γερές βάσεις και δεν θα γίνεσαι κουραστική με γκρίνιες και νεύρα.

#5 Δεν αγαπάς πια να κάνεις πράγματα που παλαιότερα σε γέμιζαν

Αν πάντοτε αγαπούσες τη γυμναστική και ξαφνικά δεν βρίσκεις ενδιαφέρον ή ακυρώνεις τις προπονήσεις υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε άλλο πράγμα αγαπούσες να κάνεις αλλά πλέον δεν αντέχεις να το βλέπεις μπροστά σου. Χρειάζεσαι ένα restart στις «ρυθμίσεις» σου!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved