Συνταγή για εύκολη σπιτική λεμονάδα φράουλα με 4 υλικά

Αν είσαι fan των ενεργειακών ποτών η συγκεκριμένη λεμονάδα with a twist θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου.

Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και τι καλύτερο από το να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λεμονάδα με ένα έξτρα υλικό που θα απογειώσει τη γεύση της. Αυτό δεν είναι άλλο από τις φράουλες.

Κι όμως η δροσιά των λεμονιών μαζί με την γλύκα που βγάζουν οι φράουλες είναι ο ιδανικός συνδυασμός για το πιο απολαυστικό ρόφημα του καλοκαιριού - και όχι μόνο - ενώ η συνταγή για να φτιάξεις τη δική σου λεμονάδα φράουλα είναι «παιχνιδάκι».

Υλικά για σπιτική λεμονάδα με φράουλες

Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά.

Φράουλες: Ξεφλούδισε περίπου ½ κιλό φράουλες (κόψτε το πράσινο μίσχο) και ρίξε τις στο μπλέντερ

Λεμόνια: Τα φρέσκα λεμόνια είναι απαραίτητα για αυτή τη συνταγή για να αποκτήσει αυτή την υπέροχη γεύση φρεσκοστυμμένης λεμονάδας. Ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών σου, θα χρειαστείς περίπου 6-8 μεσαίου μεγέθους λεμόνια για να πάρεις 1 ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού για αυτή τη συνταγή.

Ζάχαρη: Η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη διαλύεται στο νερό για να δημιουργήσει ένα απλό σιρόπι.

Νερό: Το πόσο νερό θα προσθέσεις εξαρτάται από το πόσο γλυκιά σου αρέσει η λεμονάδα.

Εκτέλεση

Αρχικά, κάνε πουρέ τις φράουλες, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. Αν θέλεις, μπορείς να περάσεις τον πουρέ από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο για να αφαιρέσεις τους σπόρους.

Στη συνέχεια, φτιάξε ένα απλό σιρόπι, προσθέτοντας ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Άφησέ το να σιγοβράσει και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάλε το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Έπειτα στύψε τα λεμόνια και στράγγισε τον χυμό λεμονιού μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο σε μια κανάτα. Εκεί πρόσθεσε και το σιρόπι αλλά και τον πουρέ φράουλας και ανακάτεψέ τα όλα μαζί για να ενωθούν.

https://www.instagram.com/reel/Ckmfrieg0_L/

Και κάπως έτσι, είσαι έτοιμη να απολαύσεις στο ποτήρι σου, την πιο γευστική σπιτική λεμονάδα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved