3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην κρεβατοκάμαρά σου για καλύτερο ύπνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πολύ μπλε φως μπορεί να σε δυσκολέψει να κοιμηθείς, αλλά δεν είναι το μόνο φως που πρέπει να αποφεύγεις τη νύχτα.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και το νου μας για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μας εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στον χώρο όπου ξεκουραζόμαστε, δηλαδή στην κρεβατοκάμαρά μας.

Αν δεν κοιμάσαι καλά είναι πιθανό να χρειάζεται να κάνεις μερικές αλλαγές, οι οποίες το πιθανότερο είναι να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερο ύπνο.

#1 Κρέμασε κουρτίνες συσκότισης

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πολύ μπλε φως μπορεί να σε δυσκολέψει να κοιμηθείς, αλλά δεν είναι το μόνο φως που πρέπει να αποφεύγεις τη νύχτα. Σύμφωνα με το SleepFoundation.org, τα υπνοδωμάτια μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σκοτεινά για να βοηθήσουν το σώμα μας να καταλάβει ότι είναι ώρα για ύπνο. Ωστόσο, αν ζεις σε μια πόλη με έντονα φώτα έξω από το παράθυρό σου ή κοιμάσαι συχνά μετά την ανατολή του ήλιου, αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Η λύση; Κουρτίνες συσκότισης δωματίου. Αυτός ο τύπος κουρτίνας είναι κατασκευασμένος ώστε να μην μπορεί να διεισδύσει το φως όπως συμβαίνει με τις κλασσικές κουρτίνες.

#2 Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Έχει αποδειχθεί ότι οι καλά αεριζόμενοι χώροι με πιο φρέσκο αέρα προάγουν τον καλύτερο ύπνο, ενώ η συσσώρευση μούχλας στον αέρα έχει συνδεθεί με αϋπνία και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να καταπολεμήσεις τόσο τα αλλεργιογόνα όσο και να αυξήσεις τον αερισμό, σκέψου να προσθέσεις έναν καθαριστή αέρα στην κρεβατοκάμαρά σου. Ομοίως, αν αντιμετωπίζεις υπερβολική υγρασία στο χώρο ύπνου σου, η χρήση ενός αφυγραντήρα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας.

#3 Στρώσε τα κλινοσκεπάσματά σου

Το σώμα μας χρειάζεται να διατηρεί μια χαμηλότερη θερμοκρασία τη νύχτα για να μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε με φυσικό τρόπο- το να νιώθουμε υπερβολική ζέστη θα μας αφήσει να στριφογυρνάμε όλη τη νύχτα. Για να διασφαλίσεις ότι είσαι όμορφα και άνετα χωρίς να ζεσταίνεσαι πολύ στη μέση της νύχτας, στρώσε τα κλινοσκεπάσματά σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved