Tortilla pizza: Η απόλυτη συνταγή για την πιο εύκολη σπιτική πίτσα του TikTok

Η πιο νόστιμη πίτσα ever φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Οι τορτίγιες (tortilla) γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Είναι νόστιμες, μπορούν να γεμιστούν με άπειρα υλικά και να αποτελέσουν το ωραιότερο σνακ ή κυρίως γεύμα.

Βασικό τους πλεονέκτημα ότι μαγειρεύονται πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά και μπορείς να τις πάρεις παντού μαζί σου: στο γραφείο, στο σχολείο, σε έναν περίπατο ή όπου αλλού επιθυμείς.

Ένα από τα αγαπημένα μας cheat meals είναι αναμφισβήτητα η πίτσα. Έχει αφράτη ζύμη, τυρί που λιώνει στο στόμα και άλλα λαχταριστά υλικά που μας αρέσει να απολαμβάνουμε μετά από μια κουραστική ημέρα. Είναι με διαφορά το πιο yummy φαγητό για movie nights με φίλους και συνοδεύεται τέλεια με το αγαπημένο σου αναψυκτικό.

Μια νέα συνταγή πίτσας έχει καταφέρει να γίνει viral στο TikTok και αξίζει να τη δοκιμάσεις. Ο λόγος για την tortilla pizza, την πίτσα που φτιάχνεται με βάση την τορτίγια και έχει πολύ πλούσια γεύση, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

https://www.instagram.com/reel/CxX0lU7sJ44/

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά pancakes με σοκολάτα και μπανάνα

Tortilla pizza: Η απόλυτη συνταγή για την πιο εύκολη σπιτική πίτσα

Υλικά: 4 τορτίγιες
250 γρ. τυρί τριμμένο
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
8-10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη
λίγο bacon
ελαιόλαδο για το ταψί

Για την σάλτσα:2 φλιτζάνια συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. τσαγ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κέτσαπ

Εκτέλεση: Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί και τοποθέτησε την τορτίγια. Ρίξε το τριμμένο τυρί και στην συνέχεια τοποθέτησε μία δεύτερη τορτίγια από πάνω της για να δημιουργήσεις τη βάση.

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα υλικά της σάλτσας και άπλωσέ την επάνω στην τορτίγια. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά και απόλαυσε! Καλή όρεξη.

Πηγή κεντρικής: eatingbirdfood

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved