Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά pancakes με σοκολάτα και μπανάνα

Εσύ ακόμη να δοκιμάσεις τα πιο yummy σπιτικά pancakes;

Τα pancakes είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές στο Κυριακάτικο brunch και όχι άδικα. Αποτελούν την πιο yummy πρόταση για τα πρωινά μας, στον καφέ του Σαββατοκύριακου με φίλες ή κάθε φορά που θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό και νόστιμο.

Φτιάχνονται αρκετά εύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά με υλικά που οι περισσότερες έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας. Οι παραλλαγές τους είναι πολλές και όλες εξίσου νόστιμες με την πιο viral εκδοχή να περιέχει σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότο.

Μπορεί λίγο-πολύ όλες να ξέρουμε τον τρόπο παρασκευή τους (έχουμε άλλωστε δει τόοοοοσα βίντεο στο διαδίκτυο) ωστόσο υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που θα οδηγήσουν στην απόλυτη επιτυχία.

  • Άφησε το μείγμα να κάτσει για λίγα λεπτά πριν ψήσεις τα pancakes. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να γίνουν πιο αφράτα και μαλακά.
  • Προτίμησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχεις ρίξει λίγο βούτυρο ή λάδι.
  • Καθάρισε σχολαστικά το τηγάνι μετά από κάθε ψήσιμο, διαφορετικά τα υπολείμματα θα μεταφερθούν στα επόμενα pancakes σου με αποτέλεσμα να έχουν δυσάρεστη γεύση.

5 μυστικά για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά pancakes

H απόλυτη συνταγή για pancakes με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά: 1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
90-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
βούτυρο
4 μπανάνες, κομμένες σε κομματάκια

Εκτέλεση: Κάνουμε 2 μείγματα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες. Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.

Όταν αρχίσει να στεγνώνει στα πλάγια βάζουμε πάνω σε κάθε μία 2-4 φέτες από τις μπανάνες. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά και με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μία κίνηση ώστε να αρχίσει μα ψήνεται και η άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες από κάτω. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Σερβίρουμε με σοκολάτα και επιπλέον κομμένες μπανάνες (ή άλλα toppings της επιλογής μας).

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved