5 μυστικά για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά pancakes

Tα απόλυτα tips της επιτυχίας.

Κακά τα ψέματα όλες αγαπάμε αυτό το νόστιμο, θρεπτικό και Instagram-able πιάτο που ακούει στο όνομα pancakes. Οι γνωστές σε εμάς τηγανίτες έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει η no1 επιλογή για πρωινό ή το λεγόμενο brunch (ο συνδυασμός δηλαδή πρωινού και μεσημεριανού γεύματος).

Συνήθως τις συναντάμε στη γλυκιά εκδοχή τους με σοκολάτα, μπισκότο και μπανάνα ή άλλες παραλλαγές (με φρούτα και μέλι, με σιρόπι σφενδάμου κ.ά). Τα καλά νέα είναι πως δεν έχεις κανένα λόγο να ζηλεύεις τα pancakes που σερβίρουν στα μαγαζιά αφού μπορείς να τα φτιάξεις πολύ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Εμείς βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για γλυκά (ή και αλμυρά) pancakes, ιδανικά για τα πρωινά που ξυπνάς και θέλεις ένα χορταστικό, νόστιμο γεύμα. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αναλυτικά πώς θα τα πετύχεις σε λίγα μόλις λεπτά.

H απόλυτη συνταγή για pancakes

pancakes6.jpg

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
50 ml σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.

5 TikTok challenges που θα βλέπεις στο feed το 2023 και θα πειστείς να δοκιμάσεις

Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes. Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται. Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή toppings της αρεσκείας μας. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε μια στοίβα από pancakes!

5 tips που θα απογειώσουν τα σπιτικά pancakes

1) Προσοχή στο baking powder. Έλεγξε εάν είναι ανοιγμένο εδώ και αρκετό καιρό και προτίμησε μια κλειστή συσκευασία. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και τη σύσταση του μείγματος.

2) Ανακάτεψε πρώτα όλα τα στερεά υλικά μεταξύ τους πριν προσθέσεις οποιοδήποτε υγρό για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους σβώλους.

3) Μην ανακατεύεις υπερβολικά. Σιγουρέψου πως έχεις ένα ομειογενές μείγμα και στη συνέχεια άφησέ το για λίγα λεπτά στην άκρη πριν το ρίξεις στο τηγάνι.

4) Άφησε το μείγμα να κάτσει για λίγα λεπτά πριν ψήσεις τα pancakes. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να γίνουν πιο αφράτα και μαλακά.

5) Προτίμησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχεις ρίξει λίγο βούτυρο ή λάδι.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved