Ιnk stories: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ

Αν σκέφτεσαι να χτυπήσεις άμεσα tattoo υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κλείσεις το πρώτο σου ραντεβού για τατουάζ.

1) Πρέπει να είσαι 18 και πάνω για να κάνεις τατουάζ ή να έχεις γραπτή συγκατάθεση από κηδεμόνα

Το μόνο που θα χρειαστείς αν είσαι ανήλικη είναι μια υπεύθυνη δήλωση με την υπογραφή του κηδεμόνα σου.

2) Μπορεί να είσαι αλλεργική στο μελάνι

Οι αληθινές αλλεργικές αντιδράσεις στα τατουάζ και στο μελάνι είναι πολύ, πολύ πιθανές, αλλά ευτυχώς δεν είναι πολύ συχνές. Συχνά τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα προκαλούν αντίδραση στη διαδικασία προετοιμασίας που καθαρίζει και αποστειρώνει το δέρμα, κάτι που είναι πιο συχνό από μία πραγματική αλλεργική αντίδραση στο ίδιο το μελάνι και το τατουάζ.

tattoo1.jpg

3) Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος

Τα περισσότερα στούντιο προσαρμόζουν τις τιμές με βάση το μέγεθος και το στυλ του τατουάζ που θέλεις να χτυπήσεις.

4) Βεβαιώσου ότι ο tattoo artist τηρεί ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής

Η επαναχρησιμοποίηση των βελονών μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση ή να σου προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, όπως HIV ή ηπατίτιδα Β. Δώσε προσοχή στις κινήσεις του καλλιτέχνη και βεβαιώσου ότι ανοίγει το πακέτο βελόνας μπροστά σου για να βεβαιωθείς ότι είναι αποστειρωμένο.

Η Dua Lipa έχει καλή ψυχολογία γιατί κρατά ημερολόγιο & ακολουθεί ακόμα 4 hacks

Αν το πήρες απόφαση...

Έκανες επιτέλους αυτό το τατουάζ που πάντα ήθελες, αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να το φροντίσεις; Όταν κάνεις ένα καινούργιο τατουάζ πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα σου για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και να αποφύγεις μερικά πράγματα.

Αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις αυτό; Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι αφού έχω για σένα όλες τις συμβουλές και τα tips για να διατηρήσεις το νέο σου tattoo σε άριστη κατάσταση.

1) Συμβουλέψου τον tattoo artist

Μόλις τελειώσεις με το τατουάζ, βεβαιώσου πως έχεις ζητήσει από τον καλλιτέχνη μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς θα επουλωθεί το tattoo σου γρήγορα και σωστά. Το πιο πιθανό είναι να έχει κάποιες ενδιαφέρουσες συμβουλές να σου δώσει. Πες τους να σου τα γράψει ή να σου δώσει ένα φυλλάδιο με οδηγίες.

tattoo2.jpg

2) Βάζε συχνά ενυδατική κρέμα ή ειδική κρέμα για tattoo

Εφαρμόζοντας ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας ή κρέμας που θα σου προτείνει ο tattoo artist θα είσαι σίγουρη πως το δέρμα σου δεν θα είναι ξηρό ή με φαγούρα γύρω από την περιοχή του νέου σου τατουάζ. Εμείς σου προτείνουμε να διαλέξεις κάτι όπως η βαζελίνη με αλόη η οποία βοηθά να κρατήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και δροσερό. Το καλύτερο όμως είναι ότι στεγνώνει και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει το δέρμα λιπαρό.

3) Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο.

Ακόμα και μετά την επούλωση, το τατουάζ σου πρέπει να μείνει μακριά από το ηλιακό φως. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να εξασθενίσει σημαντικά το τατουάζ και να χαλάσει το χρώμα. Φρόντισε να απλώνεις αρκετή ποσότητα αντηλιακού κάθε φορά που σε βλέπει ο ήλιος.

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα τα παραπάνω tips και να χαρείς το νέο σου τατουάζ.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved