Ο σολομός, τα φασόλια και άλλες 6 τροφές θα γίνουν οι «σύμμαχοί» σου ενάντια στην ακμή

Ποια τρόφιμα χρειάζεται να αποφεύγεις και ποια να προτιμάς;

Η ακμή είναι ένα σύνηθες δερματικό πρόβλημα, με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι τόσο οι έφηβοι, όσο και οι ενήλικες. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί, καθώς με τις κατάλληλες, εξειδικευμένες δερματικές θεραπείες δεν θα μπορέσει να επιδεινωθεί. Εκτός αυτού, όμως, χρειάζεται κι εσύ με τον τρόπο σου να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να βρίσκεται στα καλύτερά της, όπως για παράδειγμα μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Για αυτό ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε μαζί τις τροφές - “συμμάχους” που αξίζει να καταναλώνεις τακτικά, ώστε να αποκτήσεις ένα υγιές και πολύ λαμπερό δέρμα.

Κάν' το όπως η Charli D' Amelio - Σταμάτα να ντρέπεσαι και αγάπησε τις ατέλειές σου

Αρχικά, αξίζει να γνωρίζεις πως ορισμένα τρόφιμα αυξάνουν το σάκχαρό μας και κατ΄επέκταση μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη, και ευθύνεται για την εμφάνιση της ακμής γρηγορότερα, συγκριτικά με κάποια άλλα. Ορισμένα από αυτά, είναι τα ζυμαρικά, η ζάχαρη, το λευκό ρύζι και ψωμί, τα οποία πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο και σε μικρότερες ποσότητες.

https://www.instagram.com/p/Ch95c9XoD7I

Οι τροφές που θα σε σώσουν από την ακμή

Αντιθέτως, η κατανάλωση τροφίμων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως συμβάλλει στη μείωση του δερματικού σου προβλήματος. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να δώσεις έμφαση στα προϊόντα ολικής αλέσεως, στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα φασόλια, τις φακές, τον σολομό και τους ξηρούς καρπούς. Εκτός αυτών, όμως, η επιστημονική κοινότητα συστήνει να πίνεις μπόλικο νερό, το οποίο πραγματικά κάνει θαύματα- τα οποία θα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην επιδερμίδα σου!

Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε πως ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, οπότε χρειάζεται να πειραματιστείς λίγο με το καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα, ώστε να κατανοήσεις τι ανταποκρίνεται καλύτερα σε εσένα και στις υπάρχουσες ανάγκες σου, πάντοτε υπό την επίβλεψη ενός ειδικού. Τέλος, μην ξεχνάς να είσαι αρκετά υπομονετική με τον εαυτό σου, δίχως να βιαστείς να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς η ψυχολογία σου διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην κατάσταση που βρίσκεται η επιδερμίδα σου.


...Και να θυμάσαι πως είσαι πανέμορφη ακριβώς όπως είσαι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα αντιμετωπίσεις την εφηβική ακμή; Η Σουζάνα Κεγγίτση έχει την απάντηση

Βρήκαμε τα καλύτερα hacks του TikTok για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved