The High 5 Habit: Πώς μία απλή συνήθεια θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου

Το μόνο που χρειάζεσαι για να την εφαρμόσεις είναι ένας καθρέφτης.

Υπάρχει μία συνήθεια που μπορεί να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση με τον εαυτό σου. Δεν είναι η εγγραφή στο γυμναστήριο ή η διατροφή, που συνήθως αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε όταν αισθανόμαστε πως παραμελήσαμε για λίγο τον εαυτό μας. Πρόκειται για κάτι πολύ πιο απλό, το οποίο η Αμερικανίδα παρουσιάστρια και συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης, Mel Robbins, θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου και να σου αλλάξει τη ζωή.

pexels-athena-2043599.jpg

Πώς το «The High 5 Habit» θα σου αλλάξει τη ζωή

Το μόνο που χρειάζεσαι για να την εφαρμόσεις είναι ένας καθρέφτης. Πρόκειται για το «The High 5 Habit», το οποίο θα σου φτιάξει τη διάθεση. Η Robbins ,μετά από μία δύσκολη περίοδο, με χρέη που την έπνιγαν και έναν δύσκολο γάμο που δεν είχε πάρει απόφαση να λήξει, άρχισε να «κολλάει πέντε» στον καθρέφτη της. Μπορεί να ακούγεται κουφό, αλλά από την τρίτη κιόλας ημέρα, η παρουσιάστρια άρχισε να αισθάνεται πολύ καλύτερα, με αποτέλεσμα το πρωινό high five να αποτελέσει τη νέα της συνήθεια.

Στο βιβλίο της Robbins με τίτλο «The High 5 Habit », η συγγραφέας αναφέρεται σε ένα σύνολο ερευνών που ονομάζονται Neurobics, οι οποίες διεξήχθησαν από τον νευροβιολόγο και ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Duke, Dr. Lawrence Katz.

pexels-lucaspezeta-2119342.jpg

«Σε μια νευροβική άσκηση, συνδυάζεις μια δραστηριότητα ρουτίνας, όπως το να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη κάθε πρωί, με δύο πράγματα: κάτι απροσδόκητο που εμπλέκει τις αισθήσεις σου και ένα συναίσθημα που θα ήθελες να νιώσεις, όπως μια γιορτή», εξηγεί.

Με άλλα λόγια, όταν δίνεις ένα high-five στον εαυτό σου στον καθρέφτη, το μυαλό σου το συνδέει με θετικούς συνειρμούς, λόγω των αλληλεπιδράσεων που είχες με την συγκεκριμένη πράξη από τότε που ήσουν παιδί.

Η Robbins ισχυρίζεται ότι η προσθήκη της «Συνήθειας του high 5» στην πρωινή σου ρουτίνα όχι μόνο θα μεταμορφώσει τη σχέση σου με τον εαυτό σου, αλλά και θα καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση, την κινητοποίηση και την ευτυχία.

Τα έξι στάδια του «The High 5 Habit»

  • Ξύπνα όταν το ξυπνητήρι χτυπά
  • Δοκίμασε έναν τρόπο να επιβραβεύεις τον εαυτό σου
  • Φτιάξε το κρεβάτι σου
  • «Κόλλα πέντε» στον καθρέφτη σου
  • Βάλε τα ρούχα γυμναστικής σου
  • Γράφε τις σκέψεις σου

Πηγή κεντρικής εικόνας: pexels

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved