Friendship issues - Πώς θα προσεγγίσεις μια κοπέλα που συμπαθείς και θέλεις να γίνετε φίλες

Προσέγγισε ένα κορίτσι που συμπαθείς με τους σωστούς τρόπους.

Το να κάνουμε φίλες όταν ήμασταν μικρές, ήταν τόσο απλά όσο το να μοιραζόμαστε τις κούκλες μας ή να αποφασίζουμε ξαφνικά ότι «αυτή είναι η κολλητή μου!».

Όσο μεγαλώνουμε, ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν και το να προσεγγίσεις άλλα κορίτσια για να γίνετε φίλες, γίνεται πολύ πιο πολύπλοκο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι - χωρίς να φανείς παράξενη ή απελπισμένη - να πλησιάσεις ένα κορίτσι που σου φαίνεται ενδιαφέρον και θα ήθελες να γίνετε φίλες, αρκεί για αρχή να σπάσεις τον πάγο. Μετά όλα έρχονται από μόνα τους!

triimero2 copy

Τριήμερο με τις φίλες: Όταν το πρώτο ταξίδι μακριά από τους γονείς γίνεται πραγματικότητα

#1. Επισήμανε μια ομοιότητά σας

Τις περισσότερες φορές, οι φιλίες ξεκινούν από ένα κοινό που έχεις με τον άλλον, όπως ένα κοινό χόμπι ή παρόμοια αίσθηση του χιούμορ. Γι' αυτό, λοιπόν, το να επισημάνεις κάτι κοινό που έχετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσεις ένα κορίτσι με το οποίο θέλεις να γίνετε φίλες. Σχολιάζοντας την κοινή σας αγάπη για το camping, το σούσι ή τη ραπ μουσική δείχνει, μπορεί να σταθεί ως αφορμή για να κανονίσετε μια έξοδο ή να γνωριστείτε καλύτερα. Ωστόσο, απόφυγε τις υπερβολές και μην προσπαθήσεις να γίνεις κάποια που δεν είσαι απλά και μόνο για να βρείτε κάτι κοινό. Παράμεινε αυθεντική, γιατί μόνο έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητες να χτίσετε μια αληθινή φιλία μεταξύ σας.

#2. Κάν' της ερωτήσεις

Συχνά πιστεύουμε ότι για να κερδίσουμε τον άλλον, πρέπει να είμαστε εντυπωσιακές. Ότι, δηλαδή, πρέπει να έχουμε ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε, να είμαστε καλά ενημερωμένες για όλα τα θέματα ή να είμαστε ξεκαρδιστικές και διασκεδαστικές. Ωστόσο, το μυστικό για να κερδίσεις φίλους και να χτίσεις δεσμούς είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο... Στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους - είναι γεγονός! Εστίασε, λοιπόν, στον άλλον άνθρωπο και δείξε πραγματικό ενδιαφέρον για να μάθεις πράγματα για εκείνον. Σκέψου ερωτήσεις ανοιχτού τύπου και ξέχνα τις βαρετές κουβέντες. Επικεντρώσου στο να γνωρίσεις καλύτερα το κορίτσι που συμπαθείς αντί να πεις τη γνώμη σου ή να μιλήσεις για τον εαυτό σου.

#3. Κάν' της ένα κομπλιμέντο

Τα κομπλιμέντα από αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζουμε καλά, είναι και αυτά που εκτιμάμε περισσότερο. Έτσι, λοιπόν, ένα κομπλιμέντο στο κορίτσι εκείνο που θέλεις να γίνετε φίλες, θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας δυνατής φιλίας. Μπορείς, για παράδειγμα, να της πεις πόσο πολύ θαυμάζεις τη δημιουργικότητα, το χιούμορ ή τις γνώσεις της στην ιστορία. Αυτού του είδους τα γνήσια, οξυδερκή κομπλιμέντα είναι αυτά που μας μένουν, και όχι εκείνα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις και να βασίσεις μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από διάφορα κομπλιμέντα - ένα στοχαστικό κομπλιμέντο θα φανεί πολύ πιο αυθεντικό και θα θέσει τα θεμέλια για να ξεκινήσει η συζήτηση από εκεί.#4. Πρόσφερε τη βοήθειά σου

Ένα από τα κύρια πράγματα που διαχωρίζει τους καλούς φίλους από τις περιστασιακές γνωριμίες είναι η συναισθηματική, πρακτική και κοινωνική υποστήριξη. Γι' αυτό, το να ενημερώσεις κάποιον ότι είσαι διαθέσιμη να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε κάτι που χρειάζεται, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον προσεγγίσεις και να του δείξεις ότι θέλεις να γνωριστείτε καλύτερα. Το να προσφέρεις βοήθεια ή ψυχολογική υποστήριξη σε κάποιον, δείχνει ότι είσαι ένα αξιόπιστο και υποστηρικτικό άτομο, που ο άλλος μπορεί να βασιστεί πάνω του.

#5. «Εκμεταλλεύσου» το χιούμορ σου

Τελικά, τι νόημα έχουν οι φιλίες, αν δεν γελάμε; Το χιούμορ κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο να υπάρχει σε μια φιλία και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να πλησιάσεις μια κοπέλα και να την κάνεις να νιώσει άνετα. Το να κάνεις ένα χιουμοριστικό σχόλιο ή να αυτοσαρκαστείς, επιτρέπει στο άλλο άτομο να πάρει μια γεύση της προσωπικότητάς σου. Απλώς να θυμάσαι ότι το χιούμορ δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος κανενός γιατί μπορεί να βγει περισσότερο «κρύο» παρά χιουμοριστικό. Παράμεινε ο εαυτός σου και εκμεταλλεύσου το σαν ένα τεστ για να δεις αν έχετε χημεία και κοινή αίσθηση του χιούμορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

6 ενδείξεις ότι εσύ κι η κολλητή σου θα μείνετε φίλες για πάντα

Φίλες- Φίδια: Οι συμβουλές της Natasha Kay σε ένα απολαυστικό βίντεο!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved