Το φοβερό κόλπο για να σου μένουν περισσότερο αυτά που διαβάζεις

Και χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσεις περισσότερη ώρα

Η διαδικασία της μελέτης και ειδικά όταν αυτή συνεπάγεται με αποστήθιση, δεν αποτελεί απαραίτητα την πιο εύκολη κι ευχάριστη διαδικασία. Όταν έχεις πολλά μαθήματα να διαβάσεις είναι λογικό κάποια στιγμή απλά να νιώθεις την κούραση να σε κυριεύει και μπορεί ακόμη και να αισθανθείς ότι από ένα σημείο και μετά δυσκολεύεσαι περισσότερο να συνεχίσεις. Μία νέα έρευνα ήρθε να σου πει ένα κόλπο για «να πιάνει περισσότερο τόπο» το διάβασμά σου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Plos One, όταν διαβάζεις ακριβώς πριν κοιμηθείς, ενισχύεις την ικανότητα που έχεις να ανακαλείς πληροφορίες. Οι συμμετέχοντες -μαθητές του Harvard- χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, αυτούς που μάθαιναν ζευγάρια λέξεων στις 9 το βράδυ και πήγαιναν κατευθείαν για ύπνο και σε αυτούς που, αφού τις μάθαιναν στις 9, συνέχιζαν την ημέρα τους.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι οι πρώτοι μπορούσαν να ανακαλέσουν αυτά τα ζευγάρια λέξεων πιο εύκολα και γρήγορα σε σχέση με αυτούς που δεν κοιμόντουσαν κατευθείαν μετά τη μάθηση. Επιπλέον, βρήκαν ότι ο ύπνος βοηθά στη σταθεροποίηση της δηλωτικής μνήμης, δηλαδή αυτής που έχει να κάνει με συμβάντα και δεδομένα. Στην ουσία, όταν κοιμάσαι με το που διαβάσεις, επιβραδύνεις τη διαδικασία της φθοράς της μνήμης σου κι έτσι δεν ξεχνάς τόσο γρήγορα όταν έχεις ξυπνήσει.

Γνώριζες τη μεγάλη σημασία που έχει ο ύπνος στη ζωή σου, αλλά ήξερες ότι μπορεί να είναι κομβικός για τη διευκόλυνση του διαβάσματός σου; Μία δοκιμή αρκεί για να δεις αν αυτό λειτουργεί σε εσένα.

Διάβασε επίσης: Βαριέσαι; Έχουμε τους 9 πιο τέλειους τρόπους για να περάσει η ώρα σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved